Kvinna anhållen misstänkt för anstiftan till de våldsamma upploppen i Malmö. Hon sade under upploppet “Vill ni inte ha islam, varför tog ni hit oss?”

| 8 september, 2020

Under måndagen anhölls en 58-årig kvinna misstänkt för anstiftan till det våldsamma upploppet som ägde rum i Malmö sista helgen av augusti. Kvinnans advokat Anders Olsson säger att hon förnekar brott. Detta trots att hon synts på flera filmer från upploppet setts ned en fackla i handen hetsa upp folksamlingen. Och när hon på en film hörts skrika; ”De har startat krig när de lekte med koranen. Grisarna. De är hundar, de är i maskopi med dem. Vill ni inte ha islam, varför tog ni hit oss?”

Kvinnan är enligt uppgift tidigare ostraffad och bosatt i Malmö. Hon ska också enligt samma uppgifter vara sammanboende med flera personer, varav fyra ska vara minderåriga barn. Enligt Anders Olsson som under måndagen utsågs till hennes offentliga försvarare så har det hållits ett förhör ned kvinnan under måndagen. Han säger också att kvinnan fortfarande sitter anhållen, detta är dock något som åklagare Tomas Olvmyr inte vill bekräfta. Inte heller kvinnans make vill uttala sig om händelsen med anhållandet.

Men den 58-åriga kvinnan är långt ifrån den enda som polisen misstänker för att ha begått brott i samband med upploppet i Malmö. Ett 15-tal personer, både kvinnor och män är misstänkta för brott i samband med upploppet.
Polisens områdeschef i Malmö Mattias Sigfridsson skriver på Twitter: ”Nytt frihetsberövande efter upplopp och attacker mot polis och räddningstjänst. Ett stort utredningsarbete pågår och kommer att identifiera många fler gärningsmän.”

Men det är inte bara polisen som utreder ärendet, även arbetsmiljöverket utreder delar av upploppet. De utreder en bilbrand i ett underjordiskt garage då ett 50-tal personer rusade mot räddningstjänstens personal. Då ska dessa personer också kastat sten och använt andra tillhyggen på räddningstjänstens personal och bilar. Ett av räddningstjänstens befäl fick vid ett tillfälle kasta sig in i en polisbil för att söka skydd. Räddningschefen skriver i en anmälan till Arbetsmiljöverket att personalen på platsen hade upplevt ”stor oro för egen säkerhet och liv”.

Så förutom att att polisen utreder många för våldsamt upploppet så blir där nog en del som kommer nog en del att också utredas för blåljusbrott. Så detta som vissa medier rapporterat som oroligheter är betydligt värre, det handlar inte om något annat än ett upplopp och brott mot samhällets säkerhet. Men som så många andra gånger så försöker de vänsterliberala medierna att förminska dessa händelser som rör denna grupp människor.
Man frågar sig när detta ska ta slut och de ska börja rapportera om det som verkligen händer?

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-kvinna-i-60-arsaldern-anhallen-for-upploppen/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •