Ytterligare gripanden efter upploppet i Malmö

| 8 september, 2020

Jag skrev tidigare idag om att polisen under måndagen grep en 58-årig kvinna för anstiftan till upploppet i Malmö den 28 augusti. Nu under tisdagen har ytterligare en gripits för upploppet. Denna gången en 16-årig flicka. Polisen säger att de kommer fortsätta hämta in folk efterhand. Enligt tillförordnad chefen över Polisområde Malmö Mattias Sigfridsson så kommer det att bli många frihetsberövanden. Det är ett 15-tal personer som misstänks för brott i samband med upploppet då däck och bråte brändes, busskurer krossades och samt blåljuspersonal utsattes för hot och våld. Och där är de som nog också kommer att anklagas för hatbrott då det på videoupptagningar från kvällen syns även hur flera personer ropar antisemitiska ramsor.

Mattias Sigfridsson säger: “Det begicks många brott och det kan också dyka upp fler brott efterhand som vi går igenom filmmaterialet. Just nu finns våldsamt upplopp, hets mot folkgrupp och blåljussabotage, men jag vet ju att det till exempel skjutits fyrverkerier och det kan finnas annan brottslighet inspelad också.”
Enligt Sigfridsson är filmmaterialet som finns att tillgå i polisutredningen omfattande då det finns film från polisens kroppskameror, från drönare och många mobilfilmer från privatpersoner.
Han säger vidare: “Det är ett digert arbete att gå igenom allt. Man får ha respekt för att en sådan här utredning kommer ta lång tid. Vi kommer hålla på minst hela hösten med att försöka hitta och identifiera personer.”

https://www.expressen.se/kvallsposten/ytterligare-en-person-anhallen-for-upploppen/?fbclid=IwAR3CHSCBhCEYUzhUoPKpbYd8sWoh2vH77-T_Bx1fTs5gCB8VPELr7jfXjWQ

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ytterligare gripanden efter upploppet i Malmö

 1. Dan Astrom

  ???
  Verkar som polisen har börjat komma tillbaka på spåret. Hur fungerar resten av rättsapparaten?! ???

Kommentarer är stängda.