Ytterligare fyra misstänkta i upploppen i Malmö har fått allmänna försvarare.

| 10 september, 2020

Enligt uppgift så har under torsdagen ytterligare fyra personer tilldelats allmänna försvarare i efterspelet av det våldsamma upploppet i Malmö den 28 augusti. Sedan tidigare sitter två misstänkta, en 58-årig kvinna misstänkt för anstiftan till upploppen och en 16-årig flicka för våldsamt upplopp. Enligt handlingar från Malmö tingsrätt så ska de som nu tilldelats offentliga försvarare alla vara tonåringar, och en av dem ska vara under 15 år.
Några uttalanden från åklagare och advokaterna fås inte, försvararna hänvisar till sekretess.

Åklagaren säger bara att under de senaste dagarna har sex personer tilldelats juridiskt ombud efter misstankar om delaktighet i upploppet. Och alla utom den 58-åriga kvinnan är tonåringar.
Polisen tillägger att det i nuläget är ett 15-tal personer som är misstänkta för brott i samband med de våldsamma upploppen på fredagen den 28 augusti. Och förutom misstankarna om våldsamt upplopp och brott mot blåljuspersonal så finns även misstankar för hets mot folkgrupp då det skanderades antisemitiska ramsor under upploppen.

Så även om där inte var några frihetsberövanden under själva upploppen så har polisen arbetat på och byggt upp bevisning till åklagaren så att dessa sex och många andra kan bli dömda för vad de gjorde under upploppen. Nu får vi bara hoppas att tingsrätten också delar ut ordentliga straff mot dessa så att de inte får gå fria och skratta åt det svenska rättsväsendet. För det som jag sett på filmer från upploppen så är bildbevisen enligt mig klara och tydliga, där är både stenkastning mot både polis och blåljuspersonal.

Där är busskurer som vandaliserades och framför allt de antisemitiska slagorden som skanderades. Så domare och nämndemän gör nu ert arbete och döm dessa till hårda straff. Visa att Sverige har kvar något som kan sägas vara ett rättssamhälle, och fall inte till föga och tyck synd om dem för det som hände innan under fredagen då danska högerextrema sparkade på och brände en koran.

https://www.expressen.se/kvallsposten/barn-misstanks-for-valdsamt-upplopp-/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Ytterligare fyra misstänkta i upploppen i Malmö har fått allmänna försvarare.

 1. Dan Astrom

  Billigare att skicka tillbaka dom till hemländerna. I och för sig kommer dom nog tillbaka efter någon månad med ny identitet… 🙊🙉🙈

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *