Massiv kritik mor Mats Löfvings uttalande om klankriminaliteten. Leif GW Persson säger: “Hade jag varit justitieminister så hade jag lyft ut honom för flera år sedan.”

| 11 september, 2020

Föga förvånande så får nu vice rikspolischefen Mats Löfving kritik om sitt uttalande om att det finns 40 klaner i Sverige som håller på med kriminell verksamhet.
En av dem är Leif GW Persson som i TV4:s ”Nyhetsmorgon” sade: “Hade jag varit justitieminister så hade jag lyft ut honom för flera år sedan. Så ser jag på saken och det tycks jag vara ganska ensam om. Det är praktiskt och bra för Löfving, inte för så många andra vill jag påstå.”
Och Leif GW Persson menar också att Löfvings uttalande i Ekots ”Lördagsintervju” har haft en direkt påverkan på debatten. GW Persson menar också att polisen har brustit i kontinuitet med fler poliser som arbetar på fältet.

Och han säger: “Det finns gott om sådana poliser men det hjälper inte hur stort antal om sådana där som Löfving, som är utpräglade byråkrater och pappersvändare, sitter och vrider av och på på den här knappen som reglerar insatserna. Det är brister i kontinuitet och kunskapsinhämtning. Sedan kan man gnälla hur mycket man vill om man inte fått allt man har pekat på.”
Och enligt Ekot så ifrågasätts Löfvrings resonemanget om klaner inom flera av landets sju polisregioner.
Patrik Andersson, sektionschef vid underrättelseenheten i Region Syd säger till P1: “Vi har många delar av de här släktena som fungerar helt vanligt. Som är tandläkare och poliser till och med. Man gör det lätt för sig om att man säger att det är en klan.”

Jens Ahlstrand, tillförordnad chef för underrättelseenheten i polisregion Väst, för ett liknande resonemang när han säger: “Bara för att man har sina rötter i en klanbaserad kultur så är man ju inte per automatik kriminell, å ena sidan. Å andra sidan så har vi ju klaner i Sverige som i stor utsträckning ägnar sig åt kriminalitet, men det betyder heller inte att alla medlemmar i den här familjen ägnar sig åt att aktivt vara kriminella.”
Och i DN så rapporteras det att många inom polismyndigheten blev ”tagna på sängen” av Löfvings uttalande. Om att stämningen inom myndigheten beskrivs som ”lätt panikartad”, samtidigt som det av vissa ses som ”befriande” att problembilden tas upp.

En källa inom Region Stockholm till den tidningen att man var inte alls beredd på detta och vet inte hur man ska kommunicera vad som gäller för nätverken här.
Men man frågar sig varför exempelvis varför Leif GW Persson är så upprörd över uttalandet, menar han att det inte är sant?
Att han måhända har rätt i att polisen har brustit i kontinuitet med fler poliser som arbetar på fältet är sann, men vad har det med att Löfving förde ut budskapet i offentligheten?
Kan det vara så att han som politiskt korrekta menar att sådant inte får föras ut i det offentliga samtalet, att medborgarna i Sverige ska hållas ovetande om detta?

Sen kommer vi till sektionschef vid underrättelseenheten i Region Syd, Patrik Anderssons uttalande om att region Syd har många delar av de här släktena som fungerar helt vanligt. Som poliser, så frågar jag mig om inte polisen gör en bakgrundscheck på dem som tas in på polishögskolan?
Om dessa är förknippade med kriminella organisationer innan de antas till utbildningen?
Likadan fråga kan man ställa om Jens Ahlstrand, tillförordnad chef för underrättelseenheten i polisregion Västs resonemang om att bara för att man har sina rötter i en klanbaserad kultur så är man ju inte per automatik kriminell?

De kan måhända ha rätt i sitt resonemang, men vad säger att de inte också kan ha fel och att dessa utgör ett hinder för att gripa ock straffa dessa kriminella klanmedlemmar.
Är det inte så att detta bara bevisar att den politiska korrektheten har ätit sig så långt in att ingen vågar säga sanningen om vad som händer och sker i Sverige nu för tiden?
Är det inte så att den politiska korrektheten som styrts av de vänsterliberala partierna under så lång tid fördärvat rättsstaten med att låta det som skett ske?
Och är det inte så att Löfvings ord i Ekots ”Lördagsintervju” kanske befriat Sverige från just denna politiska korrekthet?

För kan det inte vara så att klansamhället redan nu vuxit sig in i både politiken och i polisen och det är därför som denna kritik kommer mot det Löfving sade?
Jag säger inte att så är fallet men man kan ha sina funderingar om det. Och då kan det kanske vara så att det som står i DN:s artikel att det av vissa ses som ”befriande” att problembilden tas upp är ett bevis på att sådana strukturer finns inom polisen. Uppfatta mig nu inte fel om det och döm mig som alarmist, jag säger inte att där finns några kopplingar, men man kan ha sina funderingar om det.

https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-efter-klan-uttalandet-var-inte-alls-beredd-pa-detta/?fbclid=IwAR0gI21IoXKiYlJ2ynxwtF2IrtzwJqsnQ9aQuWkYtqkPquyfqZGGmtep2YE
https://www.dn.se/sverige/delar-av-polisen-vill-inte-prata-om-begreppet-klaner/?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Massiv kritik mor Mats Löfvings uttalande om klankriminaliteten. Leif GW Persson säger: “Hade jag varit justitieminister så hade jag lyft ut honom för flera år sedan.”

 1. ulf

  Det verkar som G W vill ha sällskap i de utlyftades skara…..Lite uppfriskande sanningssägare har aldrig varit i vägen,även om alla inte faller herr besserwisser GW och hans S smittade åsikter i smaken.
  Eftersom allt som inte är politiskt korrekt,även när det bevisligen är fel,skall försvaras så får vi snart uppleva öppnandet av Pandoras ask och då blir det verkligen panik i pk lägret garanterat 😲😲 Då har GW och alla andra korrekta bara hoppet kvar att leva för….

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *