Kejsaren är fortfarande naken 

Ylva Johansson hävdade 2017 att ”vi (S) inte kunde se någon koppling mellan kriminaliteten och migrationen”, tvärtom. Dessutom menade hon att kriminaliteten hade hade ”gått ner.” Hon påstod vidare att vi var ett sådant starkt samhälle att vi redan hade alla möjligheter att hantera de ”utmaningar” som följer i kriminalitetens spår. Jag undrar fortfarande vilket samhälle/land hon pratade om. 

Ylva Johansson slog också reflexmässigt ifrån om de ökande antalet våldtäkter sedan 2015. När Nigel Farage beskrev Stockholm som ”the rape Capital of Europe, förklarade hon det med att Farage inte visste vad han pratade om och att antalet våldtäkter ”is going down, is going down, is going down”, när ökningen i själva verket låg på långt över 200 procent. 

Poängen med att påminna om Johanssons inlägg är att Socialdemokraterna aldrig tagit våldet, våldtäkterna och den växande grova kriminaliteten på allvar. Vad de gjorde och ännu gör är att de försöker sätta bilden av att de storsatsat när de i själva verket pratat om olika åtgärder som ligger långt fram i tiden. 

Jag tror på remissförfarandet säger Stefan Löfven, och det ska man såklart göra men när läget är akut måste man också klara av att agera akut. 

Socialdemokraterna och Stefan Löfven är lika opålitliga då som nu i frågan om kriminaliteten och otryggheten i Sverige. Löfven kan inte ens ta ordet kriminalitet i sin mun utan att relativisera (smågangsters). 

Tyvärr har inte mycket ändrat sig hos Socialdemokraterna sedan Ylva Johansson sa det hon sa. Det är samma tjat. Kejsaren är fortfarande naken. 

https://twitter.com/richardherrey/status/1304703648744771585?s=21


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *