Ytterligare häktningar i efterspelet av upploppen i Malmö

| 12 september, 2020

Under fredagen häktades ytterligare en person för de våldsamma upploppen i Malmö den 28 augusti. Denna gången var det en 31-årig man som häktades på sannolika skäl misstänkt för upplopp. Detta efter att han lagt upp filmer på Tiktok när han släpade på gatuskyltar, kastade sten och uppmanad människor att ge sig på polisen under upploppet i Malmö. Enligt uppgift så ska mannen också vara misstänkt för flera fall av blåljussabotage. Även när det gäller de brotten filmade mannen vad han gjorde och lade ut på sociala medier. Men mannen nekar brott trots filmbevisen mot honom.

Mannen är inte okänd för polisen i Malmö. Den 2 augusti på kvällen befann sig 31-åringen vid Rättscentrum på Porslinsgatan i Malmö. Även den här gången filmade han sig själv och publicerade filmen på Tiktok. På filmen ser det ut som att han tömmer ett av polisbilens däck på luft. Och bara dagar efter upploppet gjorde han en ny film. Då klättrade han upp och dansade på en obevakad polisbils tak på Sörbäcksgatan i Malmö. Vid det tillfället ropade han också ”The king is here”. 31-åringen är även tidigare dömd för att tre gånger ha backat på en polisbil när en patrull försökte få stopp på honom i trakterna av Tomelilla och för att ha bitit en ordningsvakt i fingret.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/31-aring-haktad-for-valdsamt-upplopp/?fbclid=IwAR1BTgZm-_gHpdpDOAh8LAp4TiFz9aWnnXiPAGhVBnCF4FuzvOFPqzyb9ZA

Se filmen på 31-åringen här under.

https://www.expressen.se/tv/nyheter/kvp/har-kastar-31-aringen-sten-mot-polisen-i-malmo-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *