Flera personer med anknytning till vänsterextremistiska rörelser, däribland AFA gripna för förberedelse till grov misshandel.

| 13 september, 2020

Vid 12-tiden på lördagsmiddagen stoppade polisen två bilar längs med Huvudstaleden i Solna. Enligt uppgift så ska det ha varit två av polisens spt-bussar, som står för ”särskild polistaktik” och som är polisens bepansrade fordon som användes vis stoppandet. I de två bilarna som stoppades hittade polisen bland annat batonger, pepparsprej, baseballträ och även järnrör. Vid ingripandet så togs personerna som var i bilarna ur dessa och radades upp på vägrenen. Det var fyra män och tre kvinnor, alla ska enligt polisen ha gripits på plats misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

En förbipasserande som filmat insatsen berättar för Expressen att de reagerat på mängden trafik.
Hon sade: “Det var inte vanliga polisbilar, och mycket trafik. Så min lillebror tog upp telefonen och började filma. Flera personer satt på marken utanför, och det regnade ju, så det såg extra intressant ut.”
Polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen Per Fahlström sade efter ingripandet: “Det var i samband med att vi kontrollerade två bilar som de här personerna greps. De har haft olika tillhyggen med sig.”
Per Fahlström vill dock inte tala om personerna sedan tidigare är kända av polisen.

Men enligt Expressens källor så ska flera av de gripna ha kopplingar till vänsterextremistiska rörelser, bland annat Afa.
När Säpos presschef Karl Melin får frågan om de är inkopplat i ärendet så svarar han: “Det är polismyndigheten som handhar det här ärendet helt och hållet.”
Men samtidigt nämner Karl Melin den pågående polisinsatsen i norra Stockholm med anledning av den danske högerextremisten Rasmus Paludans planerade Koranbränningar.
Han säger: “Där har vi en samverkan med polisen. Men kring en enskild händelse så här kan jag varken bekräfta eller dementera hur vi arbetar.”

Polisens presstalesperson vid Stockholm Eva Nilsson meddelade vid 18-tiden på lördagskvällen att det hade varit lugnt, hon sade: ” Inte ett dugg har hänt. Inget som vi har kunnat koppla till händelsen eller den befarade händelsen.”
Om det som hände i Stockholm under lördagen säger Rasmus Paludan och hans parti Stram kurs: “Vi tyckte att svenska polisen är värdelös och Säpo är urdåliga, de fattar inget. Om de vill ta hit tusen poliser och göra olagligheter mot oss om vi dyker upp, då är det bättre att vi kör lite Koranbränningar på fredagen. Så vi brände Koraner i Malmö, i Angered i Göteborg och i Kronogården i Trollhättan i stället. Vi var inte alls i Stockholm i lördags.”

Rasmus Paludan sade vidare: “Det var uppenbart att man samlade ihop all polis man hade för att förhindra oss att göra det, då valde vi annan plats och annan tid. Det går inte att ha yttrandefrihet och mötesfrihet längre i Sverige om man kritiserar islam.”
Och det stämmer nog till stor del att man i Sverige inte längre får kritisera islam längre, det har ju blivit så att t.o.m. Liberalerna eller i varje fall liberala politiker gått ut med att lagen måste ändras så att all kritik mot religioner borde förbjudas och då speciellt kritiken mot islam.

Man frågar sig vad det blir för ett samhälle då?
Ett samhälle där det inte är straffbelagt att bränna flaggor och skända ett lands nationalsymbol, men där det är straffbelagt att kritisera en religion.
Hur tänker sådana människor, eller snarare tänker de över huvud taget alls?
Det är likadant med de medier som bjuder in den ena efter den andra med islamsk tro att försöka marknadsföra detta med att förbjuda denna sak, hur tänker medierna, eller tänker de överhuvudtaget alls?
I tidningen går det att se en kort film från den förbipasserande bilisten.

https://www.expressen.se/nyheter/sju-gripna-i-stockholm-hade-batonger-och-jarnror/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *