Edward Nordén (MED): Jo, yttrandefriheten är faktiskt hotad

| 14 september, 2020

“Många som kommit till Sverige från religiösa diktaturer saknar ofta både kännedom om och förståelse för yttrande- och religionsfrihet. Flertalet saknar också erfarenhet av både provokation mot och kritik av sina religiösa tankar. Det underlättar inte heller att många imamer i Sverige förespråkar idén att få slippa få sin tro ifrågasatt eller förlöjligad. Den idén innebär ett hädelseförbud. Även om idén till synes kan betraktas som sympatisk så är det både antidemokratiskt och ohållbart att förbjuda människor att få kritisera eller förlöjliga religiösa föreställningar. 

Om vi tillåter att myndighetsbeslut påverkas av gruppers hot om våld så har vi ett oförsonligt, våldsamt och ociviliserat samhälle att se fram emot. Här behöver medborgarna tänka till lite mer än att se bara till provokationen. Det handlar ytterst om våra rättigheter att ha och ge uttryck för olika åsikter.

Just nu kan den svenska polisen inte säkerställa att den grundlagsfästa yttrandefriheten kan upprätthållas utifrån omfattande hot om våld. Det mest anmärkningsvärda är att politikerna tror att det är de danska provokatörerna som är problemet. I Sverige äger vem som helst rätten att tycka, tänka och uttrycka sig fritt. Så ska det förbli. Det måste vi medborgare se till.”

Edward Nordén (MED)

Läs hela artikeln här:

https://medbloggen.se/2020/09/14/jo-yttrandefriheten-ar-faktiskt-hotad/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *