Man kidnappad och torterad i flera timmar i Helsingborg med omnejd

| 14 september, 2020

En 38-årig man ligger nersövd på sjukhuset i Helsingborg efter att under söndagseftermiddagen blivit utsatt för en kidnappning med tortyrliknande inslag. Det var vid 15.30-tiden som mannen tvingades in i en bil av tre-fyra maskerade personer. I bilen blev han sen pressad på pengar under flera timmar medan gärningsmännen misshandlade honom och försökte skilja kroppsdelar från hans kropp.

Först fyra-fem timmar efteråt vid 21-tiden så dumpas den 38-åriga mannen drygt två mil utanför Helsingborg i eller utanför Billesholm. Sedan han dumpats kunde mannen själv slå larm till polisen. Och han kunde hämtas av ambulans. Efter att mannen kommit till sjukhusen så lämnade mannen en redogörelse till polisen varefter han sövdes ner. Enligt uppgift ska mannens skador vara allvarliga men inte livshotande.

Uppgifter som presenterades i Aftonbladet om händelsen så ska mannen inte tidigare vara känd av polisen.
Jourhavande förundersökningsledare Jörgen Winberg säger: ”Utifrån målsägarens vandel förefaller det vara en gåta varför han blivit utsatt. Och det är en gåta för honom själv också. Sedan kan det ju vara så att det är något han väljer att inte berätta.”
Ännu en gång avslutar jag med att skriva att visst har väl Sverige blivit allt tryggare och säkrare, eller hur?

Uppdatering vid 14-tiden. Bytet i misshandeln blev mannens plånbok och en klocka.

https://www.expressen.se/kvallsposten/man-kidnappad-blev-torterad-i-flera-timmar/
https://svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/man-bortford-och-torterad-i-helsingborg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •