Tino Sanandaji: Frågan är om kriminella klanernas hänsynslösa skövling av assistansersättning inte tagit livet av fler än alla gängmord

| 14 september, 2020

Fler erkänner nu motvilligt klaners roll i brott, men som jag förklarade i Massutmaning ägnar sig dessa kriminella inte bara åt våld, de tjänar än mer på att plundra det “naiva” svenska välfärdsstaten på miljarder i bidragsfusk.

Ett exempel är att roffa åt sig genom att ta hit anhöriga som är eller låtsas vara funktionshindrade och anställa andra släktingar som är eller låtsas vara deras assistenter. Sverige har utöver “papperslösa” berikats av ”pappersassistenter”, som inte arbetar men kriminella får ersättning för. 

Detta handlar inte om småpengar utan om massbedägeri, inklusive fall i Malmö där ISIS finansierades med svensk LSS. Nu avslöjar Aftonbladet att den bråkdel av fusket som upptäcks är på rekordnivå: 

“Assistansbrotten ökar – klaner utnyttjar ersättningen. Bidragsbrotten fortsätter att öka, enligt färska siffror som Aftonbladet tagit del av. Myndigheter kopplar också brotten till klaner och familjer. – Vi kan se att det finns släktbaserade nätverk som utnyttjar assistansersättningen, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot organiserat brottslighet på Försäkringskassan. – 2020 har vi redan kommit upp i de nivåer vi hade i fjol, som då var de högsta vi någonsin haft. Kopplat till organiserad brottslighet hade vi återkrav, skadestånd och förhindrade utbetalningar på ungefär 100 miljoner …

Det förekommer även fall där funktionsnedsatta personer hämtas till Sverige för att kriminella ska kunna ansöka om bidrag för deras räkning, enlig polisen. – I värsta fall kan det leda till att en del inte alls får den assistans som de har rätt till, en form av vanvård. Det är den värsta formen av kriminalitet”

Frågan är om kriminella klanernas hänsynslösa skövling av assistansersättning inte tagit livet av fler än alla gängmord.

Detta har varit känt länge, ändå fortsätter media ge sken att skatter bara går till välfärd, medan politikers barnsliga förklaring av välorganiserade klaners sofistikerade brott baserad på hundraåriga traditioner är “socioekonomiska faktorer” som löses med fritidsgårdar och höjd bidrag. Som Mattias Lindberg påpekade har S bara justerad sin retorik, de utgår fortfarande från 68-kriminologers doktrin att brott orsakas av fattigdom och löses med mer välfärd, trots att välfärden i detta fall finansierar klaners brott! 

När politiker populistisk tjatar om välfärd som svar på problem som i grunden handlar om invandrad kriminalitet är de inte “goda”, det är ondskefullt att manipulera naiva väljare med floskler medan funktionshindrade barn inte får hjälpen de har rätt till.

Hur kan folk svälja myten att fattigdom orsakar brott när dessa klanerna badar i pengar som de stjäl från samhällets svagaste?

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •