Våldtog sin styvdotter hundratals gånger – slipper utvisning

| 14 september, 2020

Rakhyvlar, kondomer och Wunderbaums. Bild ur polisens förundersökning.

Göta hovrätt upphävde utvisningsbeslutet – och nu får Riksåklagaren nobben av Högsta domstolen.

Villalivet med den nya styvpappan blev en mardröm för flickan. I flera år utsattes hon systematiskt för grova våldtäkter. Hon väntade med att berätta för mamma tills hon fyllt 13 år eftersom hon innan dess trott att hon var för liten för att bli trodd.

Våldtäktsmannen.

Styvpappan dömdes av en tingsrätt i Mellansverige till 13 års fängelse och livstids utvisning. Antalet grova våldtäkter mot barn bedömdes som ”minst ett hundratal” och enligt flickan själv rörde det sig om upp till 600 gånger.

Förutom 13 års fängelse straffades styvpappan med livstids utvisning av tingsrätten. Men i juli klev Göta hovrätt in och stoppade utvisningen. Våldtäktsmannens anknytning till Sverige ansågs stark då han levt här flera decennier och han ”synes inte heller ha någon särskilt stark anknytning till sitt tidigare hemland”, stod att läsa.

När våldtäktsmannen avtjänat sitt fängelsestraff – som sänktes till tolv år i Göta hovrätt – slipper han alltså utvisning.

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *