Egyptisk-svenske pastorn Merzek Botros: ”Attack mot kristen elvaåring måste väcka regeringen”

| 15 september, 2020

“Sveriges regering måste dra lärdom av hur vissa muslimska länder faktiskt har lyckats med att stävja brott mot kristna. Det menar den egyptisk-svenske pastorn Merzek Botros, efter attacken mot en elvaåring i Malmö.

– Vi har ingen kontroll och vi är rädda för att prata om det här, säger han.

Världen idag berättade i förra veckan om den misstänkta hatbrotts-attacken mot en kristen elvaårig pojke, som ska ha inträffat den 31 augusti i Varvsparken, nära skyskrapan Turning Torso, i centrala Malmö. Enligt polisanmälan kom ett gäng fram till pojken och frågade om det var på grund av hans religion som han hade ett kors runt halsen. Då pojken svarade jakande, ska gänget ha gett honom tillmälet “grisdj*vel” och dessutom ha knuffat omkull elvaåringen så att han skadade sig.”

Läs i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Egyptisk-svenske pastorn Merzek Botros: ”Attack mot kristen elvaåring måste väcka regeringen”

 1. Ulrika

  Tror dock att tillmälet var ett helt annat, på ett annat språk, men med översatt betydelse i ovanst. text.
  https://www.ordaz.se/swe/ara/gris/q89o Gris = “(bildligt “smutsig el. äcklig person”)” Blir i viss mån missvisande även om vi som lärt oss en del på “resan” har “koll” så har inte många “Svenssons” det utan misstar gärningsmännen för en annan typ av grupp (där gris snarare är ett nedsättande ord för polis).

Kommentarer är stängda.