Man skjuten i Skogås i Huddinge, avled under morgonen

| 15 september, 2020

Skjutningarna fortsätter o oförminskad omfattning i Sverige. Vid 22.30-tiden under måndagskvällen så larmad polisen ut till ytterligare en sådan. Polisen hade då fått flera samtal från Skogås i Huddinge om att det varit skottlossning där. De hade också fått in samtal om att vittnen sett en person ligga skadad på marken. Polisen sände ut flera patruller och när den första anlände till platsen så hittades en man med vad patrullen såg som skottskador. Mannen som fortfarande vid två-tiden på natten mot tisdagen inte var identifierad fördes till sjukhus med vad som betecknades som livshotande skador.

En stor polisinsats sattes igång i området där flera patruller, helikopter och hundar. Ett stort område har spärrats av för teknisk undersökning. Och polisen har under kvällen knackat dörr i sökandet efter vittnen till skjutningen. Men också runt Skogås så har det varit polisaktivitet då flera fordon har kontrollerats.
Polisens presstalesperson Ola Österling sade vid 22.45-tiden att det finns uppgifter om att vittnen sett personer avvika från platsen strax efter skjutningen. Men enligt honom är detta obekräftade uppgifter.

Brottsplatsen är enligt uppgift centralt placerad i Skogås, och ligger i närheten av en lekpark, Östra grundskolan och Skogåshallen. Polisen rubricerar skjutningen som försök till mord och de har öppnat en förundersökning i fallet. Ännu vid fem-tiden på tisdagsmorgonen finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet. Hur tillståndet för den skjutna mannen är också på tisdagsmorgonen okänt.
Uppdatering: Enligt polisen har den skjutna mannen identifierats på tisdagsmorgonen och hans anhöriga är underrättade. De meddelade samtidigt också att mannen har avlidit på morgonen av de skadorna som han fick vid skjutningen. Därmed ändrar polisen med säkerhet brottsrubriceringen från försök till mord till mord.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-skjutning-i-huddinge-en-skadad
https://www.expressen.se/nyheter/en-person-skjuten-i-huddinge-har-livshotande-skador/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *