Johan Westerholm: Därför är Abrahamavtalen en rävsax för Sverige

| 16 september, 2020

Bahrains utrikesminister Dr. Abdullatif bin Rashid Al-Zayani, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, president Donald Trump och Förenade Arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed Al Nahyanisigns. Foto: Official White House av Joyce N. Boghosian

USA:s presidents framförhandlade “Abrahamavtal” mellan Israel, Bahrain och Förenade arabemiraten hyllas i det fria väst. Men samtidigt innebär den nya situationen att Sverige hamnat i en rävsax. UD:s nära relationer med Muslimska brödraskapets allierade samt Iran kommer kräva sitt pris. Antingen kan Sverige stanna kvar i nuvarande position eller försöka bryta sig loss, något som inte kommer ses med blida ögon ens internt socialdemokraterna.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *