YAVAR SAND: SVT stiftar egna lagar – blockerar oliktänkande PÅ LIVSTID

| 16 september, 2020

 

Jag har nu fått ett nytt svar från ”Astrid” på SVT som är lika skrämmande som tidigare. (läs om tidigare kommunikation med SVT längre ner på sidan). Baserad på det nya svaret kan man konstatera följande:

1- SVT har ingen gräns för hur länge en medborgare blir blockerad på deras sociala medier. (Facebook har till exempel 3, 7 och i värsta fall 30 dagar och sedan blockas man upp automatiskt). Men på SVT blockeras människor på obestämd tid dvs på livstid.

2- Sedan vill SVT att den blockerade och förnedrade medborgaren ska ”efter ett tag” (som ingen vet hur länge det är) höra av sig och tigga om att bli borttagen och “då gör de en ny prövning”.

3- ”Astrid” skriver dessutom föraktfullt att ”eftersom du inte har insett än varför du blev blockerad, kommer vi inte att blocka upp dig i nuläget”!! 

4- SVT har sina egna “lagar”. Hittills trodde jag bara riksdagen kunde anta lagar i landet.

Det här är inte värdig en demokrati och absolut inte Sverige och svenska folket. Lägg ner SVT och starta en riktig och folklig public service från grunden.

————————————————————————————————

SVT’s svar:

Hej igen Yavar,

Ifall man bryter mot lagar och regler blir man som sagt blockerad. Hur länge man är blockerad avgörs från fall till fall. I och med att du nyligen blev blockerad, och inte har insett än varför du blev blockerad, kommer vi inte att blocka upp dig i nuläget. Du är välkommen att kontakta oss igen om ett tag, så kommer vi att göra en ny bedömning då. 

Med vänlig hälsning,

Astrid

Kommunikatör

SVT

————————————————————————————————

Tidigare kommunikation med SVT:

SVT blockerar oliktänkande PÅ LIVSTID

Jag, och många andra av mina Facebookvänner,  är blockerade på SVT’s Facebook sida på grund av våra åsikter. Jag skrev ett mejl till SVT och undrade varför de har blockerat mig och fick ett bla. bla. svar från “Astrid” (inget efternamn).

 OK, i nästa mejl skrev jag igen och frågade vad de har för bestämmelser när de blockerar människor. Är det på livstid eller finns det någon tidsgräns? Jag skickade två mejl men fick aldrig något svar på någon av dom. De vill alltså inte svara på vilka regler som gäller och för hur länge de blockerar medborgare på sin Facebook sida.

Med största sannolikhet blockerar denna svenska motsvarighet till Pravda oliktänkande invånare på livstid.  Med andra ord, landets s.k. “public service” blockerar invånare som jobbar, betalar skatt och finansierar deras verksamhet på grund av deras åsikter, PÅ LIVSTID.

Nedan mina mejl och första svaret från SVT.

————————————————————————-

Mitt första mejl:

Hej,

Ni har av okänd anledning för mig spärrat mig från SVT-nyheters facebook sida:

https://www.facebook.com/yavar.z

https://www.facebook.com/svtnyheter/

Jag undrar varför.

MVH

/Yavar Zand

———————————————————————————-

SVT’s svar:

Hej Yavar,

Tack för att du kontaktar oss.

Ifall man upprepande gånger har brutit mot våra kommenteringsregler blir man tillslut blockerad. Du har blivit blockerad från SVT Nyheters Facebooksida på grund av att du upprepande gånger har kommenterat med personpåhopp mot andra personer och nedsättande generaliseringar mot vissa grupper. Om du vill läsa igenom våra kommenteringsregler igen finns de tillgängliga här: https://kontakt.svt.se/guide/svts-kommenteringsregler-socialamedier.

Önskar dig en trevlig dag.

Med vänlig hälsning,

Astrid

Kommunikatör

——————————————————————————–

och mitt andra mejl som jag aldrig fick något svar på:

Hej Astrid,

Jag har inte brutit mot några regler.

När  andra som ni skyddar gör personliga påhopp på andra är det tydligen ok men när man försvarar sig på samma nivå som angriparna kallar ni det för personligt angrepp. 

Jag är 20 år. Menar du att jag ska jobba och betalas skatt 45 år till och finansiera er verksamhet men själv vara blockerad på public service?

Förstår ni över huvud taget hur skadad SVT’s anseende är ute på sociala medier. 

Hur länge blockerar ni människor? På livstid? Det vill jag också gärna veta för det finns ingen information om det på sidan som du hänvisade till.

MVH

/Yavar

——————————————————————————–

Mitt andra mejl , som jag inte heller fått något svar på:

Hej,

Jag undrar hur länge blockerar ni människor på facebook? På livstid? Vad har SVT för regler för detta?

MVH

/Yavar

 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “YAVAR SAND: SVT stiftar egna lagar – blockerar oliktänkande PÅ LIVSTID

 1. ulf

  Svt är en enda stor blockering av allt utom det riktigt vänstervänster urvridna som går att tänka sig !
  Att se deras hatfyllda ansikten så fort en SD representant skall utsättas för deras hat och sarkasmer övergår till ren humor och löje.Att kalla svt för annat än skattehoror och propaganda central för socialist makten är osanning,de är fullt jämförbara med Nordkoreansk nyhetsförmedling och lika komiskt löjeväckande.Helt bortkastat att se på om nu någon fortfarande gör det…..ska väl vara någon halvbedövad slö socialiststackare då???

 2. Carl den 12

  ?Ulf

  Calle Von utan tvsignal, har aldrig mått bättre, sedan kontakt med SveKiges Kommunist tv försvann?
  Men, att betala för VPK propagandan, det kommer jag inte undan?
  Länge Leve Kommunismens, förtryck och diktatur?

Kommentarer är stängda.