Johan Westerholm: Det här är en svensk skenmyndighet

| 17 september, 2020

Axel Oxenstierna, Folkbildningsrådet. Montage.

Folkbildningsrådet vill, bara genom namnvalet, göra anspråk på att vara en del av den svenska förvaltningsmodellen grundad av Axel Oxenstierna. Men Folkbildningsrådets konstruktion leder istället till tankarna om en skenmyndighet som uppträder under falsk flagg. Mer likt ett holdingbolag i ett skatteparadis.

Konstruktionen liknar mer ett holdingbolags struktur i skatteparadis som Cayman-öarna.  När skattebetalarnas pengar väl landat på Folkbildningsrådets konto är det i regel det sista som någon någonsin såg av dom.

Kritiken mot Folkbildningsrådet har tilltagit på senare tid. Framför allt efter den av TV4 avslöjade miljonrullningen på Järvafältet. Detta har föranlett Folkbildningsrådets styrelse att nu, efter flera års kritik och flera andra liknande avslöjanden om hur folkbildningsmedel förskingrats fattat beslut om regelskärpning.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

Paypal:

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Johan Westerholm: Det här är en svensk skenmyndighet

 1. Anders

  Man förstår att det får kosta att behålla makten för (S).
  Vi får se när träsken ska saneras efter nästa val .
  Då kommer (S) eftermäle att solkas. Om inte Trump tagit itu
  med Sveriges gerillaverksamhet runt om i världen innan dess.

Kommentarer är stängda.