Misshandel i Malmö som blivit viral, polisen söker offer och gärningsman och ber allmänheten om tips

| 17 september, 2020

En film som de senaste dagarna har spridits på sociala medier har gett bilden av hur otryggt och osäkert Sverige numera är. Filmen som bara är några få sekunder lång visar hur en ung kvinna attackeras på öppen gata, och sägs vara filmad i Malmö. Polisen säger att de tar händelsen som syns på filmen på största allvar, och de har själva gjort en anmälan om misshandel. I filmen ser man en man som plötsligt kliver upp jämte en kvinna och riktar ett kraftfullt slag mot hennes huvud och att kvinnan faller omkull vid en bil. Enligt polisen så är samtliga personer i filmen, liksom filmens avsändare, är oidentifierade.

Polisens presstalesperson i Malmö Calle Persson säger att det är svårt att identifiera målsägaren utifrån bara filmen. Vi får se om vi kan identifiera henne eller om någon som känner henne kan identifiera henne.”
Han säger vidare: “Vi har lyckats lokalisera platsen till Helsingborgsgatan i Malmö. Men vi har ingen brottstid.”
Polisen vädjar nu allmänheten om tips för att identifiera både målsägaren och gärningsmannen samt den som filmat brottet. Och enligt polisen presstalesperson i region Syd Jimmy Modin så finns ingen anledning att tvivla på filmens äkthet.

Men det är inte bara på sociala medier som filmen har fått stor spridning, även utanför Sveriges gränser har det skrivits då brittiska Daily Mail skrivit om filmen. Det är föga förvånande att det i Sverige endast har varit Samhällsnytt och Avpixlat skrivit om händelsen. Expressen är nu den första av de så kallade gammelmedia som tar upp händelsen och vi får väl se om de är den enda som gör det.
Men man frågar sig nu varför Expressen valt att pixla ansiktena på både kvinnan och mannen som överfaller henne då polisen bett allmänheten om hjälp att identifiera dem?

Menar de att det ska gå att identifiera två suddiga blobbar, eller är det för att det är identitetskränkande att visa bilderna opixlade?
Eller är det så att tidningen inte vill att mannen och kvinnan ska identifieras?
För någon orsak har de för att pixla bilderna, men vilka de är lär vi nog inte få reda på.

https://www.expressen.se/kvallsposten/filmad-valdsattack-i-malmo-sprids-polis-vadjar-om-tips/?fbclid=IwAR0eLs4_CRbul0XclYQNer5V4GH1mLioan9d6UtEXBC3_ioR08XWUVEo2qc

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Misshandel i Malmö som blivit viral, polisen söker offer och gärningsman och ber allmänheten om tips

 1. Carl den 12

  Män som hatar kvinnor finns det många utav och ju fler och mer män, ju mer blir det med enkel matematik.

  Calle Von Rösta Blankt, ställer sig mycket frågande till er som jämt och ständigt pratar om rasism hit och dit, sliter ut ordet om och om igen, för att framstå som goda människor med hjärtat på rätt ställe🤔
  En vit kvinnas lika värde och rättigheter, hennes trygghet ingår inte i eran värld där kriminella “stackare” besitter och äger “mänskliga rättigheter” att slå tillbaka på vem det än är som kommer i deras väg💔
  V och deras PK-norm blir deras fall, ni röstar ju bort er själva i erat kackel av dubbelmoralens svammel och återigen bara bekräftar att eran lånade låtsas feminism, är så långt ifrån den grundläggande feminismen man kan komma❗❗❗

Kommentarer är stängda.