Nils Littorin: Snecker är den svenska förnekelsens gängledare

| 17 september, 2020

På Expressen debatt skriver fd styrelsemedlemmen i Kommunistiska partiet och nuvarande partiledaren för Malmölistan Nils Littorin en debattartikel där han påstår att Vänsterpartiets Linda Snecker är den svenska förnekelsens gängledare. Detta eftersom Vänsterpartiet nu är det enda partiet som ännu förnekar samhällsproblemen med de gängkriminella då de inte menar att straff har någon nytta utan att allt handlar om att öka de socioekonomiska åtgärderna så kommer gängen att lugna ner sig. Hon vill fortfarande inte använda ordet “klan” i samband med brott då det misstänkliggör invandrare. I vänsterns förvridna värld blir ordvalet viktigare att angripa än de kriminella familjenätverk som sätter upp vägspärrar i svenska förorter.

Littorin skriver vidare att när polisen Peter Springare uttryckte frustration över problemförnekelsen om vissa invandrargruppers höga kriminalitet blev han först omplacerad och sedan utköpt av Polismyndigheten. Tre år senare varnar samma myndighet för 40 invandrade kriminella klaner som fostrar sina barn i brottslighet. I Angered, hem för 50 000 personer i Sveriges andra stad, har staten förlorat våldsmonopolet. I boken ”Familjen” beskriver den prisbelönta journalisten Johanna Bäckström Lerneby i detalj den kriminella klan som sedan länge tagit över vapenmakten och som har förgreningar till Tyskland och Turkiet. Littorin skriver att denna bok rekommenderar han till Vänsterpartiets riksdagsgrupp som studiematerial.

I ett land där det inte finns någon stat vänder sig folket till den utvidgade släkten, till klanen som i många kulturer den enda säkerheten för människan. Att sätta likhetstecken mellan denna samhällsorganisation och kriminalitet är okunnig fördom. Men att förneka att enskilda klaner i Sverige livnär sig på kriminalitet och terroriserar utsatta områden är lika omdömeslöst. Först när man äntligen börjar prata om problemet, kan man göra något åt det.
Littorin fortsätter sen med att tyvärr har rasistanklagelser och påståenden om att förorten stigmatiseras i det längsta förhindrat en öppen debatt. Även om det är liten andel av migranter som begår brott utmärker de sig i den totala brottsstatistiken. Detta måste vi kunna tala om och vidta åtgärder emot.

Gangstrarnas Omerta motsvaras hos vänstern av en politisk tystnadskultur och Snecker är dess gängledare. Han fortsätter med att om politikerna istället hade lyssnat på fotbollstränaren i Göteborgs förort, imamen i Rosengård eller boende i Rinkeby så hade verkningsfulla lösningar serverats: utvisa kriminella migranter, strängare straff och hårdare tag från polisen. De som bor i utsatta områden och får sina bilar brända har för länge sedan tröttnat på samhällets daltande med kriminella. Han beskriver därefter att vänsterns universallösning med satsningar på bostäder, skola och arbeten är som att behandla en akut hjärtinfarkt med motionsråd. Mot de kriminella klanerna måste det till hårdare bud än vad polisen hittills har levererat.

Debatten borde istället handla om varför rättsväsendet trots ökade resurser misslyckas med sitt uppdrag att sätta dem i fängelse. Från såväl Polisförbundet som professor Leif GW Persson hörs en brutal kritik mot polisens organisation. Ta fasta på denna kritik, på förortens röster och på kunskapen om klansamhällen. Låt inte vänstern mörka ännu ett samhällsproblem säger den fd styrelsemedlem i Kommunistiska partiet. Och man kan nog inte annat än ge honom rätt i detta påståendet, för Vänsterpartiets retorik har alltid gått ut på att ge mer åt alla och låt någon annan betala kalaset. Och denna retorik fortsätter, de i Vänstern har inte förmåga att ändra sig och sin retorik, inte ens när oskyldiga liv går till spillo.

https://www.expressen.se/debatt/snecker-ar-den-svenska-fornekelsens-gangledare/?fbclid=IwAR1Azv65TMeTfF-jdjJfL_U9vYddjT72eNCLOBq5r07G9TStvnmmoZUxzrU

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Nils Littorin: Snecker är den svenska förnekelsens gängledare

 1. Carl den 12

  Vänsterns representanter ger sig ALDRIG utan kamp för att försvara allas mänskliga rättigheter.
  Där ingår kriminella nätverk, drogförsäljning och prostitution mm.

  Calle har slagit huvudet hårt i väggen, så både huvud och vägg nästan spruckit=Så är det att gå i diskussion med en sann Kommunist❗❗❗
  V har haft alldeles för stort spelrum i samhället och att dom är granskade under lupp, det är inte en dag försent och nu är dom extra sårbara utan sin ledare, för vem önskar bli partiledare i ett parti(sekt)som lyckats utrota sig själva🤔
  Skål på er VPK ett fd parti, ni föll på eget grepp🍻

Kommentarer är stängda.