Nytt bombhot för andra torsdagen i rad mot skola i Braås

| 17 september, 2020

För andra torsdagen i rad har skolan i Braås utanför Växjö kommun utsattes för ett bombhot. Förra torsdagen fick eleverna utrymmas från skolan när polis, räddningstjänst och ambulans arbetade på platsen. Och då tog det ett par timmar innan polisen kunde meddela att det inte fanns någon ”substans bakom hotet”. Idag en vecka senare så fick eleverna än en gång utrymma skolan då ytterligare ett bombhot riktats mot skolan.
Växjö kommun skriver på sin hemsida: “I dag på morgonen har tyvärr Braås skola mottagit ytterligare ett bombhot. Vi vill försäkra er om att elever och personal är i säkerhet och har flyttats till närliggande lokal, där undervisningen kommer ske under dagen.”

Även denna gången så var polis för att undersöka platsen och hotsituationen.
Polisens presstalesperson Jimmy Modin sade under operationen: “Vi är på plats för det är ett brott att hota en skola, men vi bedömer att det inte finns någon “substans bakom hotet”.”
Men även om polisen säger att där inte finns någon “substans bakom hoten” så säger många av föräldrarna som har barn på skolan att det är jobbigt med upprepade hot.
En förälder säger: “Det skapar mycket oro bland barnen.”
Och det är nog naturligt att både barnen och föräldrarna känner oro över dessa bombhot.

Men något som jag tycker väcker mer oro är polisens uttalande att där inte finns någon ”substans bakom hotet”.
Vad grundar de sitt uttalande på, och vad är det som säger att gud förlåte, nästa gång det uttalas ett hot inte smäller av en bomb på skolan?
Man frågar sig också om de utreder ärendet ordentligt och tar reda på vart hotet kommer ifrån, eller de tar det med ro eftersom de inte funnit något de två gånger som skolan bombhotats?
Jag hoppas innerligen att både de och kommunen tar hoten på allvar och att de inte tar det för något “bus” en eller flera elever håller på med, för gör inte kommunen och polisen det så är det nästan allvarligare än själva bombhotet.

https://www.expressen.se/kvallsposten/nytt-bombhot-mot-skola-i-vaxjo-har-utrymts/?fbclid=IwAR1I3kVaeR2lbuqou43mftlMvek0AYa9HwAuvBz0FIFubCHR18zy9OXb_IY

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •