20-årig man död efter skjutning i Brandkärr i Nyköping. Polisen har inlett en särskild händelse

| 18 september, 2020

Det var inte bara i Eskilstuna som det skedde en dödsskjutning under torsdagskvällen. En annan skjutning skedde i närheten av en skola i Brandkärr i Nyköping vid 23.30-tiden. När polisen anlände till platsen så hittades en kritiskt skottskadad man i 20-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans. Vid tre-tiden på natten mot fredagen så meddelar polisen att mannen avlidit av sina skador och att hans anhöriga hade underrättats. Efter att polisens anlände till platsen och att mannen avförts till sjukhus så spärrades platsen av för teknisk undersökning.

Polisens tekniker arbetade fortfarande vid 5.30-tiden på fredagsmorgonen och kommer att fortsätta arbeta på platsen en bit in på fredagen. Under natten har polishundar arbetat med genomsöka området. Polisen kommer under morgonen att knacka dörr. Enligt RCL-befäl Cesar Saliba så är det på fredagsmorgonen fortfarande oklart om det finns några vittnen till skjutningen, men han säger att de har några patruller som arbetar brett med ärendet. En förundersökning om mord har inletts men ännu på fredagsmorgonen finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

Eftersom det under torsdagskvällen skedde två dödsskjutningar i Södermanland så har polisen inlett en särskild händelse, detta för att bland annat sätta in mer personal i städerna. Polisen säger dock att de inte vet om skjutningen i Eskilstuna och denna i Nyköping har något samband med varandra men att om ett sådant finns så kommer nog de fortsatta utredningsarbetet att visa det och då kan utredningarna slås ihop. Men innan dess så utreds de som separat fall.

Vid 8.30-tiden så meddelade polisen att avspärrningarna i Brandkärr hade hävts. Lokalpolisområdeschefen Johan Levin berättar att polisen lagt ner stora resurser efter misstänkta för skjutningen i Brandkärr.
Han säger: ”Det kommer att bli intensiva dygn och vi har mycket utredningsarbete framför oss.”
Han säger också att det är fullt naturligt att de boende i området känner oro över vad som hänt. Men han säger att polisen kommer att göra allt i sin makt för att få fram uppgifter som kan leda till att någon eller några kan knytas till det här allvarliga brottet.

https://svt.se/nyheter/lokalt/sormland/man-allvarligt-skadad-efter-misstankt-skottlossning-i-nykoping
https://www.expressen.se/nyheter/man-skjuten-i-nykoping-allvarligt-skadad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •