3103: Indianer och koraner

| 18 september, 2020

FOTO: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Vågen går men det tar en stund innan de drabbade förstår hur pressat läge kan bli. Sålunda skall Frölunda avlägsna sin ”indian” (säkrast att skriva med citationstecken). Givetvis måste vi ta dessa händelser på största allvar. (Aftonbladet)

Uppföljningen av koranbränningen pågår ännu. Den här visan t ex från Karin Wiborn i Sveriges kristna råd.:

”Det är intressant med yttrandefrihet kontra religionsfrihet. Men yttrandefriheten ska inte kränka andra människor, så på något sätt måste den respekten stå över yttrandefriheten” (Världen idag)

På sitt sätt blev koranbränningen lyckad eftersom den gav upphov till en intressant diskussion kring yttrandefriheten. Inte minst kraven på inskränkningar gav upphov till en del trevare mot blasfemilagar. Dessutom kan man konstatera att tilltaget knappast väckte några större sympatier för Paludans bravader. Lite medvind fick han dock i den principiella hållningen eftersom makt & myndighet gjorde sitt bästa för att markera att våldsmannens veto gäller i åtminstone stora delar av Sverige. Men det ledde inte till något omfattande folkuppror. Alltför lättförståeliga provokationer blir snabbt tröttsamma.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •