Alla ska med – igen – nu svensk fotboll

| 18 september, 2020

Varje gång en rörelse upphöjs till oantastlig är det läge att ifrågasätta. Det gäller även för svensk fotboll. De borde, precis som många med mig, ställa sig frågorna: Är BLM verkligen en röst för rättvisa? Finns det en ideologisk agenda som övriga samhället gör klokt i att distansera sig från?

När jag läste om att svensk fotboll och att dess utövare gick ner på knä tänkte jag att nu har galenskapen även nått dit. De borde hålla sig till det som de kan, att spela fotboll. Det är uppenbart att de inte fattat någonting eller vad BLM är för en organisation.

Jag blev förtvivlad då en nyutexaminerad svensk polis gick ner på knä framför en gapande pöbel. Lika förtvivlad blir jag över svensk fotboll. Detta virus som sprider sig som löpeld genom världen utan att ifrågasättas. 

Allt handlar om att stå på den ”rätta” sidan och för att göra det måste man hålla sig väl med pöbeln som sätter trenden. Alla hakar på, i synnerhet i Sverige som är svårt anfrätt av PK-ismen. Ofta i hopp om att bli kändis och för att tjäna sig stor hacks pengar. Det behjärtansvärda har visat sig vara ett bra sätt att tjäna stora summor pengar på. 

Caroline Seger tar just nya stora kliv och språng, inte bara på fotbollsplanen utan också i media och press. Hon är allas nya gullegris. Hon kan som ingen annan visa svenska folket hur övertygade svensk damfotboll är om att de gör en behjärtansvärd insats mot polisbrutalitet och rasism genom att få svensk fotboll att gå ner på knä för BLM. 

Tyvärr är det verkliga förhållandet det rakt motsatta. När svensk fotboll går ner på knä går de ner på knä för våldet. Vi har sätt demonstrationer mot rasism åtföljas av våldshandlingar och en eskalerande vandalism av historiska statyer, klagomål på glassars namn och sportklubbars loggor. 

Även om BLM-rörelsen gör vad de kan för att anklaga andra för upplopp och vandalism så är det BLM som piskar upp hatet, använder våldet för att kuva både en dåtid och nutid. 

Vad är det BLM vill då? Motverka rasism? Nja … de är inte så värst intresserade av människovärdet. De brinner för radikal normkritik. Låter det bra, tryggt och demokratiskt? 

Eller vad sägs om att BLM beskriver sig som ett ”queer-bejakande nätverk” som vill ”nedmontera cis-könade privilegier” och ”bryta ner patriarkala strukturer”? 

Eller att de vill ”söndra den västerländskt föreskrivna kärnfamiljestrukturen” och ”befria oss från det heteronormativa tänkandets hårda grepp”?  Eller vad sägs om att BLM inte vill finansiera polisen. BLM lägger sig även i utrikespolitiken. Den stora boven är enligt dem Israel. 

Svensk fotboll borde precis som jag läsa BLM:s hemsida. Där står det om målen och visionerna jag nämner ovan. Vad BLM är och vill är att tillskansa sig makt och skapa en anarkistiskt värld. Tror svensk fotboll på fullt allvar att det går att leva i en sådan värld? Vad tror svensk fotboll händer om BLM lyckas med sitt uppsåt och får polisen att lämna ett område? 

Svensk fotboll gör precis som många andra gjort när det handlar om identitetspolitik och normkritik, sig själva till nyttiga idioter. För sannolikt är det så att svensk fotboll inte vill stötta en rörelse som vill slå sönder samhället i stort. 

Jag vill att svensk fotboll svarar på om de är redo att för BLM:s räkning vara med och starta en revolution? Om de beredda att riva ner våra auktoritet, regler och lagar som anses begränsa individens självständighet? Amerikanska aktivister för Black Lives Matter uppmanar ofta till våld mot polisen, det kommer hända även här. I synnerhet om företag som svensk fotboll stöttar BLM.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Alla ska med – igen – nu svensk fotboll

 1. ulf

  nu fick begreppet ”tom i bollen ” sin verkliga förklaring! ett svenskt damlag står upp för och knäböjer för våldsverkare,ligister ,terrorister och vänsterpöbel.
  Man visar lika liten IQ som finns i en fotboll 🤯🤯 fullständigt omedvetna vad man säger sig stödja..
  Helt fullkomligt motbjudande,borde kunna krävas mer insikt än en tom fotboll kan man tycka,men helt avslöjande hur lite dessa kvinnor begriper.Lägre intelligens torde vara svårt att finna även av en fotbollsspelare generellt.
  Helt skrämmande tomt i bollen………

Kommentarer är stängda.