Ulf Göran Möller: Sidas personal vill inte lämna fashionabla Östermalm

| 18 september, 2020

Slopa Sida och avsluta allt utlandsbistånd. Det är gigantiska summor som går ut till denna organisation med många anställda som lever “lyxliv” på skattebetalarnas bekostnad. 

Är de intresserade av att “hjälpa fattiga”, tycker jag de kan arbeta ideellt och bekosta verksamheten med donationer. INTE med skattemedel. Skattemedel ska användas till svensk välfärd och till svenska medborgare – inte till att göda byråkrater inom “hjälporganisationer”! Dessutom hamnar en stor del av biståndet i krigsherrars, kriminellas och diktatorers bankkonton. 

“Sveriges bistånd finansieras genom skatteinkomster. Under 2020 hanterar Sida 43,8 miljarder kronor, där 16,3 miljarder är pengar som vi hanterar betalningar och viss finansiell uppföljning för men som Regeringskansliet beslutat om och följer upp resultaten för. Den totala biståndsramen motsvarar 1 procent av Sveriges BNI.”

Dessa pengar kunde gjort stor nytta i Sverige? 

Källa: https://www.sida.se/Svenska/Om-oss/Budget/

“När biståndsorganet Sida skulle flytta från fina Östermalm till förorten Botkyrka blev protesterna bland de anställda så stora att regeringen låter dem slippa flytta dit.

Personalen på statliga biståndsmyndigheten Sida ska ”rädda världens fattiga” med tiotals miljarder om året från svenska skattebetalare. Men personalen vill inte jobba från kontor i förorten Botkyrka, och lämna fashionabla Östermalm.

Protesterna mot att flytta ut i förorten blev så starka att var fjärde anställd hotade med att säga upp sig. Inte kan man jobba i förorten!

Och S och MP i regeringen ger vika. Inte kan statliga tjänstemän tvingas ut i de där förorterna. Där är det ju inte säkert att befinna sig.

Regeringsbeslutet om att flytta till Botkyrka är upprivet, och därmed också regeringens målet för flytten: ”stärka storstädernas ytterområden och bidra till det lokala samhällets dynamik och attraktivitet”.

Nu talas det om flytt till mer centralt belägna Sundbyberg.

Så mycket för solidariteten i praktiken.”

Källa: https://samtiden.nu/…/sida-slipper-flytta-till…/

Ulf Göran Möller


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •