Arbetsförmedlingen: Kriminella nätverk har infiltrerat oss

| 19 september, 2020

“Arbetsförmedlingen uppger att personer med koppling till den organiserade brottsligheten har infiltrerat myndigheten för att lära sig verksamheten inifrån, och kunna utnyttja välfärdssystemet.

Enligt Arbetsförmedlingens enhetschef Eva-Lena Edberg utnyttjar organiserad brottslighet myndigheten på flera sätt. Dels handlar bland annat om felaktiga lönebidrag – ersättning för företag som anställer en person med nedsatt arbetsförmåga.

– Vi kan också se när det handlar om upphandlade förmedlingstjänster. Stöd och matchning, och så vidare. Där det finns pengar att hämta finns det risk att utsättas för organiserad brottslighet.”

SR


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Arbetsförmedlingen: Kriminella nätverk har infiltrerat oss

  1. Carl den 12

    FörSämringsKassan som spelar Rysk Roulette med människors liv, hälsa och existens ska också granskas hårt, ang vad det är för folk som arbetar där?

    Calle har noterat att hur vissa kan sjukskriva sig för allt och inget, medans vissa andra som är påtalat sjuka både tillfälligt eller kroniskt, skadade, opererade får ge sig av till ArbetsFörmedlingen, rätt ut i yrkeslivet för att där duka under helt.
    Patienter som har under årens lopp varit hos flertal läkare som anser att sjukskrivning, är det som gäller och så ifrågasätter FK och så tar AF över därefter?
    Det är våra gemensamma skattepengar som fördelas orättvist och frågan är: Vem och Vad är det som avgör och styr egentligen❓❓❓

Kommentarer är stängda.