Johan Westerholm: Så utgör islamism en del av klanproblematiken

| 20 september, 2020

Sveriges Riksdag, Muslimska brödraskapets banér. Montage.

“Det finns en politisk och religiös dimension, eller facett, i dagens yrvakna svenska debatt om klaner. Den islamistiska. Den går inte att negligera. Och det finns redan tecken på att klanlogik och klankultur etablerats i det politiska systemet.

Den senaste tiden har en stor diskussion blossat upp om kriminella klaner. Klan har blivit ordet på allas läppar i debatten om kriminaliteten efter att polischefen Mats Löfving använt det i Ekots lördagsintervju. Han talade om ett 40-tal klaner som ägnar sig åt systematisk brottslighet runtom i Sverige.”

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •