Mordet på en snart 17-årig pojke i Nyfors i Eskilstuna på väg att klaras upp? Polisen har gripit 16-åring för mordet

| 21 september, 2020

Nu ser det ut som om ett av de skjutningar med dödlig utgång som skedde under torsdagskvällen i Sörmland är på väg att klaras upp. Under måndagsförmiddagen skrev Expressen om att polisen nu gripit en 16-årig pojke misstänkt för mord och mordförsök i skjutningen i Nyfors i Eskilstuna då en 16-årig pojke sköts till döds 400 meter från sitt hem, bara dagar innan han skulle fira sin 17-årsdag.. Enligt polisen ska gripandet gått lugnt till. Och polisen fortsätter nu utredningsarbetet med att kolla på den misstänktes bakgrund och vad som eventuellt kan vara motiv till mordet.

Thomas Karlsson, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland säger: “Den misstänkte kommer att höras under dagen om sin inblandning i mordet. Det kommer att ske genom utredare med specialkompetens inom ungdomsutredning och med försvarare närvarande.”
Polisen har dock inte kommit mycket närmare en lösning i det andra mordet som skedde i Södermanland under torsdagskvällen. Det på en man i 20-årsåldern i närheten av en skola i Brandkärr i Nyköping.
Thomas Karlsson säger: “Polisen jobbar ”med en hel del utredningsåtgärder” i Nyköping, men ännu är ingen frihetsberövad.

Enligt polisen så ska både den 16-åriga pojken och mannen i 20-årsåldern ha haft kopplingar till kriminella nätverk men enligt Thomas Karlsson så ser polisen inget samband mellan morden utan arbetar vidare med båda utredningarna separat.
Han säger i en kommentar: “Vi har gått in i en särskild utredningsorganisation för att det ska finnas så bra förutsättningar som möjligt.”
Polisen är dock rädda för att båda morden kan utlysa hämndaktioner och har därför vidtagit vissa åtgärder för att minska denna risk. Vilka dessa är vill polisen dock inte röja.

https://www.expressen.se/nyheter/16-aring-gripen-for-mord-pa-jamnarig-i-eskilstuna/?fbclid=IwAR3w_cJHugdkGp9cSpnHBq2RMnoUdy2MmhP0c1FXxIPTAHXWhwHWK7b-md4

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •