Carolin Dahlman: Vem skyddar Lamotte?

| 22 september, 2020

“Näthat kommer från både höger och vänster – och riktas mot andra journalister än SVT:s. Vad erbjuder regeringen dem?

SVT fick 100 miljoner extra i budgeten, delvis för att skydda sin personal mot hot och fysiska angrepp.

Aftonbladets Jonna Sima kommenterade på Twitter: “Alla vet att det är bara SD som genererar dessa reaktioner”. Justitieminister Morgan Johansson (S) skrev: “Såhär beter sig SD-arna på nätet. De tål inte att bli emotsagda, och de hatar oberoende journalistik”.

Men hatet är tyvärr mer komplext än så. Dels är det fult att döma alla SD-are i grupp på det sätt Johansson gjorde, och dels kommer hatet långt ifrån bara från detta partis anhängare.

Genom åren har även jag fått ett väldigt stort antal ilskna kommentarer när jag har kritiserat SD; jag har kallats kärring, korkad, vänsterfoliehatt, östrogen känslostyrd mupp, ålbete med mera.

Dock har jag även hoppats på från vänsterhåll, och anklagats för att vara rasist, nazist, islamofob, populist och brun. Numera ids jag inte ens spara alla mail; jag bara ignorerar för jag vet precis var jag står ideologiskt.”

Carolin Dahlman

Läs hela ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •