Håkan Boström: Identitetsfusket allt allvarligare

| 22 september, 2020

“I ett långt, gediget reportage i Liberal Debatt beskriver frilansjournalisten Anna Gullberg hur det omfattande fusket med falska identiteter griper in på allt fler områden i spåren av det svenska migrationsmisslyckandet.

Den välrenommerade frilansjournalisten Anna Gullberg, tidigare bland annat chefredaktör för Gefle Dagblad, redogör i ett långt, faktaspäckat reportage i Liberal Debatt (15/9) för det omfattande skuggsamhälle som växt fram i Sverige, där bristen på sammanhang möjliggör växlande identiteter.

Vi får läsa om falska uppkörare som tar körkort åt andra, med egen bild men den andres namn och personnummer på sitt falska ID. Sedan kan beställaren bara byta ut bilden genom att ”tappa bort” sitt körkort. Vips har man en äkta ID-handling! Detta är satt i system. Resultatet är inte bara livsfarliga bilförare på vägarna utan även fler falska identiteter som kan användas till kriminalitet och bidragsbrott. En person med flera identiteter kan få ut a-kassa på en identitet och samtidigt jobba svart eller vitt med någon av de andra.”

Läs mer i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Håkan Boström: Identitetsfusket allt allvarligare

  1. Lars J

    Alla som kommer utan handlingar ska lämna fingeravtryck, DNA-profil, ögon och ansiktsigenkänning. Går en inte med på det så får en vända i dörren.

Kommentarer är stängda.