Johan Westerholm: Statsbudget i orostider

| 22 september, 2020

Statsbudgeten 2021. Foto: Anders Lövdin/Riksdagen

Statsbudgeten som presenterades under gårdagen följde de väntade reaktionerna. En gläfsande opposition som kritiserade en vilsen regering. Eller tvärtom. Men samtidigt så är alla medvetna om en sak: Om framtiden kan ingen längre uttala sig säkert om. Vare sig man är regering eller opposition.

Under gårdagen presenterades 100-miljardersåtgärderna för nästa år. SVT finansreporter Kristina Lagerström menar att det finns en avgörande skillnad jämfört med de tidigare krispaketen. De nya pengarna är i huvudsak inte till för att stoppa någonting, det vill säga effekterna av Corona-krisen, utan för att starta någonting. 

Det är de här satsningarna som ska få igång motorn och hjulen att rulla menar regeringen. Och då är det förstås avgörande att fordonet är riktat åt rätt håll.

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •