Linda Snecker, vad exakt är anstaltsklienter? 

Med stor förvåning läser jag Linda Sneckers tweet där hon pratar om att anstalterna och häkten länge varit överbelagda. Om hur illa det är av regeringen att hetsa ”på med längre straff och att ta bort straffrabatten för unga.” ”Var, exakt var ska alla anstaltsklienter låsas in?”, skriver hon. 

I en annan tweet pratar hon om att ord är viktigt. Särskilt viktigt ord som beskriver en växande kriminalitet. Klan är ett sådant ord som inte hör inte dit menar Snecker. 

Men att beskriva kriminella som anstaltsklienter och därmed försköna och förminska allvaret bakom att välja brottslighet som en yrkesbana, är däremot helt okej.

Att Linda Snecker inte tror på höjda straff för grovt kriminella är ingen hemlighet. Om de gängkriminella skulle ägna sig åt sexköp hade hon förstås tyckt annorlunda. 

När Linda Snecker twittrar om kriminaliteten i Sverige skäms jag å hela Sveriges vägnar. Hon menar alltså att strafflängden ska anpassas efter tillgången till lediga platser för inkommande ”anstaltsklienter”. Lite som att säga, hoppsan, här var det visst fullt. Jamen då ger vi villkorligt till alla väntande ”anstaltsklienter” oavsett brottsrubricering. 

Linda Snecker företräder en fullkomligt självmotsägande attityd till brott och kriminella. Å ena sidan säger hon att hon inte överhuvudtaget ser någon koppling mellan hårdare tag och mindre kriminalitet. Å den andra sidan, handlar det om sexköp låter det annorlunda. Då pratar hon inte om anstaltsklienter eller om att höjda straff inte hjälper. Tvärtom, då ska straffen höjas och sexköparna beskrivas som vidriga äckel.

Det är faktiskt rent korkat men så minns jag när hon sa att ”kriminella blir inte mindre brottsliga för att dom sitter i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka bara för att dom är på sjukhus”. 

Goddag yxskaft, Linda Snecker. Det är allt man kan säga om hennes inlägg i debatten.

https://twitter.com/lindasn…/status/1308305162151186432…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Linda Snecker, vad exakt är anstaltsklienter? 

 1. Carl den 12

  Aha, så i dag när jag gjorde ett byte vid BrunnsParken knarkpunkt vid NordStan i GöteBorg, så var det en massa klienter där, antagligen pga klientplatsbrist🤔

  Man, lär sig något nytt varje dag👍

  Calle tycker sig tydligt se att vara yrkesklient, har mer fördelar än att vara en skötsam medborgare, som arbetar och betalar skatt, för att försörja vad nu vi ska kalla dessa❓❓❓

Kommentarer är stängda.