12-årig flicka utsatt för grov våldtäkt i Rågsved under tisdagskvällen.

| 23 september, 2020

Vid 20.45 larmas polisen till Rågsved söder om Stockholm av en närstående till en 12-årig flicka då denne tror flickan blivit utsatt för en våldtäkt. Enligt polisen ska våldtäkten ha skett utomhus men initialt visste polisen inte var. Så när polisen åkte ur så var det med en stor styrka där även hundpatrull ingick. Och när dessa sökt en stund så lokaliserade de en en förmodad brottsplats utomhus i Rågsved och spärrade av den. Polisens tekniker har arbetat på den förmodan brottsplatsen fram till fyra på onsdagsmorgonen då avspärrningarna släpptes.

Enligt uppgift ska polisens tekniker hittat en del spår på platsen, men vad för fynd vill polisen inte yppa. Polisen kommer dock att fortsätta utredningen under onsdagen då de ska fortsätta med komposterande förhör med den 12-åriga flickan, samt inventering av filmmaterial samt ytterligare spårsäkring. I nuläget har polisen ingen gripen i ärendet. Under gårdagskvällen fördes flickan till sjukhus och som alltid när det gäller våldtäkter till en klinik för våldtagna.

Enligt polisen ska flickan ha vissa lindriga skador och med det i bakgrunden har polisen startat en förundersökning om grov våldtäkt mot barn. Grov på grund av skadorna men också för att polisen antar att hon utsatts för hot eller någon typ av våldssituation.
Så visst har väl Sverige blivit allt tryggare och säkrare, eller hur?

https://www.expressen.se/nyheter/tolvarig-flicka-utsatt-for-grov-valdtakt/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/barn-utsatt-for-misstankt-grov-valdtakt-utomhus

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “12-årig flicka utsatt för grov våldtäkt i Rågsved under tisdagskvällen.

 1. Göran Walther Postförfattare

  Uppdatering: Enligt uppgifter som Expressen presenterat under eftermiddagen så säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen att polisen fortfarande håller på att jobba med vad som verkligen har hänt. Uppgifterna om att det varit en våldtäkt kan vara felaktiga och att ärendet istället handla om en olyckshändelse, och att inget sexbrott ska ha begåtts.
  Carina Skagerlind fortsätter med att säga: “Det är en av de delarna som vi tittar på, det är därför jag säger att det är mycket som är oklart, och det var det redan när det kom in. I bästa fall kan jag gå ut och berätta det, men det dröjer.”

Kommentarer är stängda.