Carolin Dahlman: Helt sjukt att fängsla flator

| 23 september, 2020

Foto: Gorm Kallestad

“Det finns verkligen obegripligt hatiska personer runtom i världen. Det finns de som vill döda andra som har ”fel” sexualitet, ”fel” religion eller ”fel” åsikter. Det finns ondsinta som sätter sig över, fördömer och dömer människor för saker som är helt okej här där vi bor.

Nigeria har till exempel en av Afrikas strängaste lagar mot samkönade relationer. Starka konservativa kristna och muslimska organisationer har inflytande och lagarna förbjuder homosexuella relationer.

Två modiga kvinnor har ändå skapat en film om lesbiska som blir ihop, men Nigerias filmgranskningsråd vill stoppa den och bevaka filmens spridning på digitala plattformar (Kulturnytt 22/9). Filmmakarna kan komma att dömas till långa fängelsestraff, uppåt 14 år.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS