Man frias från våldtäktsförsök – av nämndemännen Abbas Al-Janabi (S) och Mitra Hobehshoar (S)

Uppsala tingsrätt har friat en man från våldtäktsförsök mot en kvinna. Anledningen är att två nämndemän, som media väljer att inte rapportera om vare sig deras politiska tillhörighet eller deras namn. Nämndemännen dömde utifrån att kvinnan ”skrattat och gråtit – och varit spänd” under rättegången. 

Känns det igen? Det var inte mer än några år sedan en misshandlad kvinna anklagades för att vilja sätta dit sin make och att hon borde ha vänt sig till mannens familj istället för att anmäla misshandeln till polisen. De två nämndemännen som ansåg att mannen skulle frias var båda centerpartister. En av centerpartisterna, Ebtisam Aldebe, kandiderade till riksdagen senast 2014, och i valet 2006 stod hon som tredjenamn på partiets riksdagslista, och har i media sagt att svenska lagar borde anpassas till muslimer som bor i Sverige, så kallad särlagstiftning. Hon kastades efter den uppmärksammade domen ut från Centerpartiet. 

Nu har det alltså hänt igen, fast denna gång är det socialdemokratiska nämndemän det handlar om. Varför media återigen försöker anonymisera politikerna är märkligt. Lärde man sig inget av den kritik som uppstod angående den misshandlade kvinnan för ett par år sedan? 

Nämndemän är folkvalda och folket har rätt att få veta vilka de är och vilket parti de tillhör. Det blir återigen upp till vakna politiker som Hanif Bali och oss oberoende skribenter att rapportera om namn och politisk tillhörighet. Deras namn denna gång är: Abbas Al-Janabi (S) och Mitra Hobehshoar (S). https://twitter.com/hanifbali/status/1308704140994977792…

På twitter skriver man att sossarnas fullmäktigegrupp tydligen har två våldtäktsapologeter. Det oroar mig att det här ständigt upprepas. Vad är det för nämndemän partierna egentligen ger sitt förtroende? 

Mer ofräscht och farligt för utsatta kvinnor kan det knappats bli. Och det i land som slår sig för bröstet i frågor om kvinnors rättigheter och lika värde. 

https://www.svt.se/…/valdtaktsdom-i-uppsala-tingsratt…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Man frias från våldtäktsförsök – av nämndemännen Abbas Al-Janabi (S) och Mitra Hobehshoar (S)

 1. Anders

  Om det stämmer att ca 50% av sossarnas väljare är av utländsk härkomst så är det rimligt att några av dem vill “rätta” till våra lagar .
  Alla bidrag till diverse icke demokratiska föreningar pekar väl ochså i den riktningen

 2. Carl den 12

  Sverige har ALDRIG varit tryggare och jämlikare🙈🙉🙊

  Calle tycker sig se er som vägrar se verkligheten, som delaktiga💔
  Att eran sk politiska övertygelse går före oss ursprungliga svenskars trygghet, är ett SVEK som saknar motstycke❗❗❗
  Ni kallar oss för rasister🤔
  Lägg oss i den lådan, om ni så önskar📦
  Lådan man lägger er med aptit för destruktivitet, adresserar man till destination dit man önskar folk som står för ren och skär ondska, sk människor som hatar kvinnor💔
  Ni säger att Svenska ursprungliga män kan också minsann begå dessa brott❗❗❗
  Är det eran URSÄKT, att öka sexuellt våld mot kvinnor ❓❓❓

  Säg Mig Var Du Står❓❓❓

Kommentarer är stängda.