Brandattentat mot Årbyskolan i Eskilstuna under natten till torsdagen.

| 24 september, 2020

Bränderna mot skolor och förskolor fortsätter i oförminskad kvantitet. I natt var det inte bara i Malmö någon försökte bränna ner en skola, även i Eskilstuna på Årbyskolan var det någon som försökte starta en mordbrand. Den verkar nu så att de misslyckades i båda fallen även om det i Eskilstuna nog var allvarligare än det i Malmö då någon kastade in ett brinnande föremål i skolans musiksal. Enligt uppgift så kunde räddningstjänsten släcka branden snabbt.
Polisen verkar dock inte ta branden på så stort allvar i Eskilstuna då de endast rubricerar brandattack som skadegörelse genom brand och inte som försök till mordbrand. Enligt polisen finns ingen misstänkt eller gripen för attentatet.
Polisens presstalesperson vid polisen region Öst Åsa Willsund säger dock: “Vi har inga vittnesuppgifter. Vi är intresserad av att komma i kontakt med alla som kan ha sett något.”

https://www.expressen.se/nyheter/brandattack-mot-skola-polisen-efterlyser-vittnen/?fbclid=IwAR3RIvlMg9MyIYuwp1C_W2RrpbFwWAbTdmeKykf5Lotu_Cm2VHPCVfVvkWM

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •