Misstänkt farligt föremål hittat på Storbritanniens ambassadsområde i Stockholm. Enligt Aftonbladet ska det röra sig om ett brev med pulver i.

| 24 september, 2020

Enligt uppgift har ett område utanför Storbritanniens ambassad på Gärdet i Stockholm spärrats av då ett misstänkt föremål har hittats på platsen. Polis och sjukvårdstransporter befinner sig tillsammans med räddningstjänsten på plats. Polisen hade tillkallat Nationella bombskyddet men de ska ha kallats tillbaka igen då de inte behövdes för detta föremål. I(stället så ska räddningstjänstens kemdykare ta hand om föremålet.
Stockholmspolisens presstalesperson Towe Hägg sade vid 14.30-tiden: “Föremålet ligger inne på ambassadområdet. Vi är där tillsammans med räddningstjänsten och undersöker vad det kan vara för föremål.”

Towe Hägg fortsätter med att säga: “Arbetet fortsätter med att utreda vad för slags föremål som finns på utsidan.”
Enligt Aftonbladet ska det röra sig om ett brev innehållande pulver.
Enligt SVT:s utsända på plats så verkar de tiotalet poliser på platsen att ta händelsen med lugn. Och även om ett område utanför ambassadens område var avspärrad så kunde trafiken komma förbi. Om föremålet är omhändertaget är inte känt, inte heller om vad det är för föremål.

https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-foremal-utanfor-brittiska-ambassaden/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-foremal-utanfor-ambassad

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •