Rebecca Weidmo Uvell: Äldreförsörjningsstöd – ännu en kran

| 24 september, 2020

“Att försöka förstå sin egen pension är en djungel trots ambitiösa försök från Pensionsmyndigheten och de orange kuverten.

Vi som är medelålders vet dock att har vi inte ordentlig avsättning i tjänstepension kommer vi få ut en bråkdel av våra löner. Det är väl det man vet. Och att pensionera sig tidigt inte är ett alternativ över huvudtaget om man vill överleva.

Därför är det få som granskar pensionssystemets andra delar. Jag har tidigare skrivit om efterlevandestödet, som betalas ut till barn som har avlidna föräldrar. Och som vi någon gång ändrade till att omfatta inte bara barn som är medborgare med föräldrar som är medborgare utan även omfatta folk som nyss kommit hit, påstår att de är barn och vars föräldrar aldrig bott i Sverige. Något som givetvis måste avskaffas direkt. Vuxna som dör i andra länder kan aldrig vara svenska skattebetalares skyldighet att försäkra. ”

Rebecca Weidmo Uvell

Läs artikeln på hennes blogg


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •