Skjutning mot flerfamiljshus i Alideberg i Borås. Polisen rubricerar det som försök till mord

| 24 september, 2020

Vid 22.30 på onsdagskvällen larmades polisen till bostadsområde i Alideberg i Borås. Detta efter att flera skott avlossats mot ett flerfamiljshus. Enligt polisen så ska skytten/skyttarna avlossat flera skott mot fasaden och genom ett fönster på adressen. Polisen har varit på plats med flera patruller, helikopter och polishundar. Polisen spärrade av platsen och samlade in vittnesuppgifter bland annat genom dörrknackning.

Enligt vittnen så ska de ha sett två mopeder lämna platsen. Polisen ska även hittat flera tomhylsor på marken. Enligt polisen ska ingen person skadats vid skjutningen, men där är skador på fasaden och skotthål i ett fönster. Polisen säger att operationen med dörrknackning ska fortsätta under torsdagen i området. I nuläget har polisen inga misstänkta för skjutningen och de får se vad som kommer fram under vittnesförhören.
Polisens presstalesperson i Borås, Peter Adlersson säger: ”Vi får ha tålamod under sådana här utredningar.”
Skjutningen rubriceras av polisen som försök till mord.

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/larm-om-hoga-smallar-i-boras

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •