30-årig man skjuten i benet i villakvarter i Åsa i Kungsbacka kommun

| 25 september, 2020

Strax innan 18 på torsdagseftermiddagen så larmades polisen i Göteborg till en skjutning i Kungsbacka i ett villaområde i Åsa. Den skjutne ska enligt uppgift vara en man i 30-årsåldern. Och han ska blivit skjuten i ena benet. När polis och ambulans använde till platsen så skulle han varit vaken och talbar. Han fördes till sjukhus men skadeläget är inte känt. När mannen avförts till sjukhus så började polisen med utredningsåtgärder där de spärrade av platsen och förhörde grannar.

Då fick polisen också reda på att skytten eller skyttarna ska ha lämnat platsen i en bil. Ännu vid 19-tiden på torsdagskvällen så visste polisen inte vilken typ av vapen som används i skjutningen.
Polisens presstalesperson Hans Lippens säger: ”Vi har inga uppgifter om vad för vapen som använts, men det är inget luftvapen som använts, det är ett riktigt.”
Polisen var på torsdagskvällen osäkra på vad för motiv som låg bakom skjutningen.

Men de sade att det fortfarande var tidigt i utredningen och att de inte än fått tala med mannen då läkarna inte gett klartecken för det. Fortfarande på fredagsmorgonen fanns ingen gripen eller misstänkt för skjutningen som polisen rubricerar som försök till mord alternativt grov misshandel. Polisen säger att rubriceringen kan ändras om något inträffar. Polisen meddelar på fredagsmorgonen att de kommer att fortsätta med vittnesförhören under fredagen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/halland/misstankt-mordforsok-i-asa-man-skjuten-i-ena-benet
https://www.expressen.se/gt/person-skjuten-i-benet-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •