Skottlossning överallt – Sarnecki tvärvänder

| 25 september, 2020

Varje dag talas det om dödliga skott. Eller om våldsamma påhopp, knivdåd eller andra kränkningar. Jag måste knipa mig i armen för att försöka förstå det nya som händer. Men det är svårt. Jag är van vid ett åldrigt Sverige, där människor respekterar varandra. Man lyssnar – kanske grälar man – men våldet är fjärran. Eller rättare sagt var något främmande förut. Så är det inte längre som alla vet.

Vi har vant oss vid våldet. Mitt i blodflödet hörs plötsligt s-partiets främsta undfallenhetsideolog Jerzy Sarnecki öppna munnen. Mannen son under tio år tid sagt att det inte finns någon anledning att samla statistik om invandrarnas brottslighet. Dessutom har han menat att hårda straff inte funkar. Och vad säger han nu då? Hör och häpna följande:

Nu krävs det – utöver breda insatser – resoluta åtgärder som långa fängelsestraff samt dessutom avskaffad ungdomsrabatt i kampen mot gängkriminaliteten..

En 17-åring som har begått ett gängmord kan inte låsas in i tre år. En 17-åring som deltagit i ett planerat mord måste låsas in på tio år. Då får man i dessa mycket speciella fall offra ungdomsrabatten, tycker jag, säger han.

Jag som följer samhällsdebatten förstår ingenting. Igår talade Sarnecki om diffusa ekonomiska och sociala problem. Och att kriminella inte blir bättre av fängelsestraff. Plötsligt gäller motsatsen, dvs hårdare straff. Men trots tvärvändningen vill Sarnecki fortfarande inte tala om klanbrottslighetens etniska koppling. Dvs att nyinflyttades släkter bygger nätverk kring brottslighet och befäster klanernas egen rättskipning. Han snubblar framåt, men vill ändå inte erkänna verkligheten fullt ut.

Tacka för det. Sarnecki har under sin livstid endast sagt det som är politiskt korrekt. Alltså har har han konsekvent dolt en uppenbar etnisk aspekt av brottsligheten i förorterna. Enligt PK-normen är det nämligen förbjudet att tala om invandrares kriminalitet. Det anses nämligen stigmatiserande för den laglydiga majoriteten av nyanlända. Sanningen rörande den våldsamma minoriteten är med andra tabu. Om sanningen nämns kan den få svenska folket att se ned på invandrare i allmänhet, tror S-partiet, liberalerna och förstås även Sarnecki. Tystnad om sanningen förespråkas med andra ord. Eliten tror att vanliga människor är dumma.

Förr eller senare tvingas landets makthavare inse att det inte längre går att sopa verkligheten under mattan. Det kommer att bli smärtsamt. Sarnecki har sedan länge förlorat sin heder. Och landets politiker kommer att få det svårt att rädda ansiktet. Sanna mina ord!

Torsten Sandström, professor emeritus i civilrätt vid Lunds universitet

anti-pk-bloggen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Skottlossning överallt – Sarnecki tvärvänder

 1. Dan Astrom

  Jag har aldrig tyckt illa om invandrare oavsett varifrån dom kommit. Bodde med vänner från Mosambik, Brasilien, Spanien, USA, England och Libanon i mina unga år, inte alla på en gång såklart men i omgångar, ibland bodde jag i deras bostad och ibland bodde någon av dom hemma hos mig. Alltså i den eftertraktade mångkulturen sm då var vänlig och fredlig.
  Idag så tycker jag vansinnigt illa om de nykommna som verkar vara världens alla brottslingar som inte visar vare sig respekt eller vanlig humanitärt förstånd. De som representerar Islam ser jag som ren och skär ohyra och önskar dom så mycket ont att jag inte kan sätta det i skrift här. Det sorgliga i kråksången att det även drabbar en och annan god person oxå då det finns muslimer som förstår humaniora.
  Lösningen jag ser är att kasta ut samtliga anlända från tiden efter 2005, sätta upp passkontroller och helt enkelt börja om från noll, så att säga. Synd om de som kommer i kläm men jag vill inte slå upp tidningen och mötas av oräkneliga skjutna personer, nedbrända skolor, bilar, daghem, för att inte tala om alla våldtäckter.
  Skulle någon av mina döttrar drabbas av en våldtäckt skulle jag överväga att ta lagen i egna händer vilket såklart blir ett långt straff som svensk medelålders man, men våldtäcktsmannen skulle inte finnas för nya dåd, det är poängen med mitt beslut i ett sådant fall. Kanske finns andra lösningar om våldtäcktsmannen har en syster eller morsa som man kan ge sig på. Öga för öga, tand för tand… 🖒

Kommentarer är stängda.