Två personer gripna efter att en man skjutits i Tensta på torsdagskvällen

| 25 september, 2020

Vid 17.50-tiden larmades polisen till Tensta i Stockholm då en skjutning ägt rum i förorten. Men när polisen anlände till brottsplatsen så fann de ingen skadad, först en timme senare hittades den skottskadade en bit från den misstänkta brottsplatsen. Enligt initiala uppgifter så var han vaken och talbar men hans skadorna bedömdes som allvarliga och han hämtades med ambulans. Senare så meddelade polisens presstalesperson Ola Österling att mannens skador är lindrigare än vi trodde från början. De är inte livshotande. Polisen spärrade av platsen där mannen sköts under kvällen och letade efter teknisk bevisning.

Enligt obekräftade uppgifter ska polisen ha funnit tomhylsor och skotthål i en fasad på brottsplatsen.
Ola Österling säger: “Vi har förhört flera vittnen och även offret. En eller flera gärningsmän har avvikit från platsen.”
Och under kvällen satte polisen in bilar, helikopter och hundpatrull i sökandet efter dessa. Detta sökande gav resultat för vid 23-tiden meddelade polisen att en person har gripits och anhållits av åklagare och att ytterligare en person har frihetsberövats och ska förhöras. Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/skottlossning-i-tensta-1?fbclid=IwAR2VIK8I7kd82jCg3aAFYGpQjsJ5QfpCgCkUtd3XNrRt3wnSMgC8YwSdiNY

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •