Fullt utvecklad brand i restaurang i Knivsta utreds som mordbrand

| 26 september, 2020

En misstänkt mordbrand rasar sedan två-tiden i en restaurang i Knivsta söder om Uppsala. Enligt uppgift ska branden startat explosionsartat och det är hela huset som brinner. Inledningsvis så evakuerade räddningstjänsten och polisen intilliggande bostäder då spridningsrisken var stor. De boende kunde dock efter ett kort tag återvända till sina bostäder då räddningstjänsten snabbt fick kontroll på branden.

Branden har rasat hela natten men strax innan sex på lördagsmorgonen så meddelade räddningstjänsten att branden har minskat i intensitet och att räddningstjänsten börjat trappa ner insatsen. De kommer att låta byggnaden brinna ner och de tror att den någon gång under lördagsförmiddagen har gjort detta.enligt uppgift ska byggnaden varit tom när branden startade och ingen ska ha skadats vid branden. Polisen utreder ärendet som misstänkt mordbrand men de har inte haft möjlighet att ännu börjat utreda fallet.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/storbrand-i-restaurang-i-knivsta
https://www.expressen.se/nyheter/fullt-utvecklad-brand-i-restaurang-finns-spridningsrisk/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •