INSÄNDARE. Sandra Mattisson Dahl: Elin Krantz mördades iskallt för 10 år sedan ❤️

| 26 september, 2020

Hon föddes det 16 Augusti 1983. 

En vacker ung flicka med hela livet framför sig. 

Tyvärr så blev  denna unga levnadsglada flicka iskallt mördad den 26 september för 10 år sedan. 

Hon mördades av Ephrem Yohanne efter en ute kväll i centrala Göteborg. 

Elin somnade på spårvagnen när hon var på väg hem. När hon vaknade klev hon av vid fel hållplats i Länsmansgården. Det gjorde också Ephrem Yohannes. Bilder från övervakningskameror i spårvagnen visade hur han följde efter henne.

Elin slogs ett flertal gånger med något trubbigt föremål under angreppet, och sen kvävdes hon till döds. Vid attacken släpades hon av Ephrem som även hade försökt våldta henne. 

På kvällen dagen efter så hittade polisen den sargade kroppen efter Elin, i en skogsdunge. Hon låg dold under stenblock och skadorna vittnade om ett besinningslöst våld. 

Ephrem som hade permanent uppehållstillstånd förklarades skyldig till mord samt försök till våldtäkt. Han dömdes till 18 års fängelse och till utvisning efter avtjänat straff. I praktiken uppges domen innebära 16 år. Då två års reduktion av strafftiden tillämpas vid utvisningsfall.

Tingsrättens dom överklagades till hovrätten eftersom Ephrem hävdade sin oskuld. Men hovrätten fastslog tingsrättens dom. Under hovrättsförhandlingen framkom det att Ephrem fru och barn hade flyttat till ett land utanför Europa. Detta eftersom de var rädda för att drabbas av hämndaktioner. 

Ephrem sitter idag på säkerhetsklass:1 fängelse. Han har varnats vid upprepade tillfällen för misskötsamhet. Han har bett om att bli förflyttad till sitt hemland och påstår att han blir utsatt för kränkande behandling i de svenska fängelset. Mannen kan tidiga

st bli villkorligt frigiven i maj 2021, då han avtjänat två tredjedelar av det utdömda straffet. 

Han borde  utvisats från Sverige med en gång och avtjänat sitt straff där han kommer ifrån ! 

Här har vi ännu ett oskyldigt offer som blivit kallblodigt mördad! 

Vila i frid Elin 

2764.png

Sandra Mattisson Dahl


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •