10-tal gärningsmän rånade 16-åring vid Ribersborg i Malmö

| 27 september, 2020

Vid 22-22.30-tiden under lördagskvällen rånades en 16-årig pojke av ett tiotal gärningsmän i vid utegymmet i Ribersborg i Malmö. Enligt polisen ska gärningsmännen ha hotat och misshandlat pojken innan de drog av hans jacka och hörlurar. Enligt uppgift rapporterade 16-åringen inte brottet omedelbart utan hörde av sig lite senare under natten mot söndagen. Polisen skriver på sin hemsida att de varit på plats, de har också varit hemma hos pojken och talat ned honom och där de också skrev en anmälan om rån.

Enligt polisen fick pojken inga skador som behövde sjukhusvård vid misshandeln och rånet som enligt anmälan ska ha utförts av jämnåriga med rånoffret.
Polisens presstalesperson i region Syd Evelina Olsson säger: ”De beskrivs som yngre, ungefär i samma ålder dom han själv, så vi får se om det finns något att jobba vidare på där.”
Ingen person har gripits i ärendet.

När man läser uttalandet som Evelina Olsson gjorde sist så läser i alla fall in en viss trötthet och uppgivenhet i det. För polisen vet att även om de tar dessa misshandlade och rånare så får de inget straff då de inte enligt det svenska rättsväsendet är fullt straffmyndiga. Polisen vet redan att om de får något straff så är det genom socialtjänsten vård. De får där något samtal med någon ”socialtant” som uppmanar dem att inte göra något sådant igen varefter de får gå fria på gatorna igen.

Polisen vet att om de tar dem ena dagen så kommer de att möta dem i samma gäng dagen efter igen. Även om de officiellt säger att det är bra att socialtjänsten ”straffar” dem så vet de med sig att det inte hjälper. Att det behövs ordentliga straff för att få bort denna kriminaliteten. Så uppgivenheten och tröttheten lyser igenom allt mer och allt oftare när polisen på gatan uttalar sig om ungdomsbrottsligheten.

https://www.expressen.se/kvallsposten/pojke-ranad-av-10-tal-garningsman/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •