3109: I mångfald skall vi falla

| 27 september, 2020

En medial höjdare har det onekligen blivit av uppropet mot rasism på SR (journalisten).

”Sveriges Radios redaktioner rekryterar vit medelklass som saknar erfarenhet av mångfaldsfrågor. Det påverkar innehållet i journalistiken, säger en källa.”

Knappast felaktigt att SR rekryterar vit medelklass. Vit, troligen för att de flesta kandidater är vita och medelklass därför att det är brukligt. Just representation har varit ett ständigt återkommande ämne i statliga företag och utbildningar. Hur många från arbetarklassen, hur många från olika länder, hur många från olika politiska läger? Det brukar inte leda till någonting. I det här fallet är det ett påpassligt utspel eftersom det är något som ligger starkt i tiden och som besitter politisk sprängkraft. Det går fortfarande att hota med rasism och ännu hänger inte identitetspolitiken på repen. Skall den stora skuldbördan leda till något? Det diplomatiska svaret är att utreda frågan. Vår tids problem blir ständigt nedgrävda i utredningar. Ett effektivt redskap för att göra så lite som möjligt.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “3109: I mångfald skall vi falla

 1. Lennart H

  Undersökningar har visat att 80-90% av journalistkåren i media har sina politiska åsikter åt vänster.

  När skall de fåtal journalister som har sina politiska åsikter åt höger, skriva upprop för att personalen skall motsvara den politiska åsiktsfördelningen i samhället i stort? 20% borde vara Sverigedemokrater, 20% Moderater osv.

  Varför nämns inte detta i media?

Kommentarer är stängda.