Därför får grova våldtäktsmän stanna – kan räcka att de kan prata svenska

| 27 september, 2020

Våldtäktsmän har fått stanna i Sverige därför att HD inte krävt mer än att de kan bevisa sin ”anknytning till Sverige”. 

Med anknytning har i vissa fall räckt med att våldtäktsmannen/männen kan prata svenska och redogöra för sina framtidsplaner i Sverige. 

Det är bra magstarkt att läsa. Om hur våldtäktsmäns kan hävda sin framtid i Sverige för att få stanna i ett mål som handlar om hur de har tagit någon annans framtid ifrån dem. Livet efter en våldtäkt blir aldrig detsamma. Aldrig. 

En våldtäkt är inte vilket brott som helst. Det är en förödande handling och används exempelvis som ett tyst vapen i krig, just därför att det är så förödande. 

Berättelserna från våldtagna kvinnor i Sverige är liksom dem som skett i ett krig, fruktansvärda. Flera av de våldtagna har varit 12-åriga barn. 

Våldtäkterna i Sverige har sedan 2015 ökat. Den ökningen är nära sammankopplad med Stefan Löfvens beslut att öppna upp Sveriges gränser samma år. 

Det har hela tiden varit viktigt att uppmärksamma att andelen utlandsfödda gärningsmän som är dömda för våldtäkt eller försök till våldtäkt är övervägande utlandsfödda gärningsmän. Men det har makten och myndighets-Sverige inte velat prata om, tvärtom. De har valt att förhindra/tona ner överrepresentationen. Det har från början varit fel väg att gå. 

Än värre är att större hänsyn alltid tycks tas till våldtäktsmännen och aldrig till offren.  Det är ett svek mot de som faktiskt drabbats. Det är rent ut sagt en smäll på käften på offren, Sverige och den jämställdhet vi påstår oss kämpa för. 

Vi ska under alla omständigheter ge en framtid till dem som tar någon annans framtid ifrån dem. Det går inte att sätta ord på hur fel det är. Vi har gått från att tänka att våldtäkt är något vi aldrig kan acceptera till att det är oundvikligt eftersom sånt händer när män med annan bakgrund och kvinnosyn kommer till Sverige.

Vi kommer tyvärr få se mer av det här i framtiden eftersom HD dömer som de gör och eftersom vi ännu inte på ett ärligt sätt pratar om vad våldtäkterna beror på och förklarar de kulturella skillnader som finns. 

https://www.expressen.se/…/hd-domen-som-forklarar-att…/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •