Mona Sahlin och verkligheten – iallafall hennes verklighet

| 27 september, 2020

Inledningsvis vill jag säga att det är något som inte stämmer i det Mona Sahlin säger i intervjuerna med media om sin bok Makt-lös. 

Intygen Mona Sahlin skrev till sin medarbetare och tidigare livvakt Hernando Labbé Solinas, förklarar hon som en handling som stämde överens med hennes verklighet. Finns det alltså andra verkligheter än verkligheten? 

I boken kallar hon sitt agerande för en: ”investering eller en spekulationskostnad”. Enligt hennes ”investering och spekulationskostnad” skulle intygen hon skrev ge Solinas lön hos regeringskansliet 60 000 kronor i månaden när den faktiska lönen var 42 000 kronor. Dessutom skrev hon att Solina hade en lön direkt från henne på 60 000 kronor i månaden – detta trots att hon inte var hans arbetsgivare eller ens registrerad som sådan hos Skatteverket.”

Varför hon skrev de falska intygen får man aldrig någon verklighetsförankrad förklaring på. Hon säger bara att det var hennes verklighet och att hon låg i förhandling om livvaktens lön, att hon inte var ”supermedveten” om vad som gällde: ”Jag var övertygad om att det var verkligheten”, upprepat hon i intervju efter intervju. 

Det enda felaktiga hon erkänner är att hon var nonchalant och: ”skrev summor som skulle bli, i stället för de som var. Vilket (hon) har bett om ursäkt för så många gånger.”

Det är häpnande och samtidigt skrämmande. Det här var alltså den politiker som under så lång tid påverkade svensk politik, och inte minst i frågor om våldsbejakande extremism.

https://www.expressen.se/…/mona-sahlin-ni-har-haft-er…/


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •