Våldtäktsförsök mot kvinna i Stenhagen i Uppsala under natten till söndagen

| 27 september, 2020

Polisen larmades till Stenhagen i Uppsala vid tvåtiden under natten till söndagen då en kvinna ska då blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Enligt uppgift ska kvinnan tagit buss 5 från centrum och hon klev av i Stenhagen strax före klockan två på natten. Även en okänd man ska ha klivit av vid samma hållplats och därefter följt efter henne. Mannen ska sen ha tvingat ner kvinnan på marken och försökt våldföra sig på henne men hon ska då ha skrikit på hjälp och då ska en person som hört skriket klivit ut och skrämt mannen som försökte våldta kvinnan och han då ha sprungit från platsen.

Polisens presstalesperson Tobias Ahlén säger att där inte finns några uppgifter på om kvinnan ska ha blivit fysiskt skadad.
Polisen har sökt av platsen efter den misstänkte personen utan att ha lyckats hitta honom. Polisen vill nu få in iakttagelser från allmänheten som befunnit sig på buss 5 från strax före klockan 02 till 02:30.
Ännu vid 11-tiden på söndagen var ingen person misstänkt eller gripen för detta våldtäktsförsök.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/kvinna-utsatt-for-valdtaktsforsok-i-stenhagen-forfoljdes-fran-buss?fbclid=IwAR1mF5JwRFHkg1RExuulhoWM32iUqJuAXCCZY1DCIuhW0SchdCObIny1pSU

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •