3110: Vit man ger igen

| 28 september, 2020

För en tid sedan uppmärksammade jag Bilan Osmans påhopp på Jan Guillou i en artikel i Expressen. Det var att pröva sina vingar i högre atmosfärer. Emellertid kom det inget omedelbart svar. Guillou valde att ignorera uppkomlingen.

Men sedan Osmans anklagelser (med utgångspunkten från att hon inte står ut med vita människor) fått påbackning av Hanna Cederin, som sitter högt upp i Vänsterpartiets hierarki, gick han till motattack (Aftonbladet). En ganska lätt match vars enda svårighet ligger i att de båda nämnda damerna agerar i rasistvindarna (som för en liten skara tycks vara framtiden).

Att ge sig på Jan Guillou är naturligtvis ett rejält taktiskt misstag om man strävar efter att vinna opinion. Nu återstår bara för Osman att indignerat ge sig på Cederin vars stora belastning är den vithet hon är.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003