Ledig polis larmade och grep en man för mordförsök i Jönköping

| 28 september, 2020

En ledig polisman larmade sina kollegor vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen då han blivit vittne till hur en man utsattes för ett mordförsök vid ett parkeringsgarage vid Atollen i Jönköping. Samtidigt som den lediga polismannen larmade sina kollegor sprang han efter gärningsmannen och kunde lite senare gripa honom. Flera patruller larmades till platsen och tog över arbetet från en lediga polisen. Offret för angreppet ska vara en man i 55-årsåldern och han ska ha blivit skadad av något vasst föremål. Föremålet som offret blev attackerad med hade vid 18-tiden inte påträffats.
Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson i Jönköping säger: “En hundpatrull söker av området och ser vad de kan hitta.”
Det är oklart om händelsen inträffade inne i parkeringshuset eller utanför men sökhunden söker av hela området.

https://www.expressen.se/gt/man-gripen-for-mordforsok-ledig-polis-slog-larm/?fbclid=IwAR1tGvTU3So-V77_1nnnZsjztXjZ0b0Z9Rfq9ji0xnG0AJtVo0LCXonueK4