PÅ FACEBOOK. Hans Sandin: Så länge vi har Stefan Löfven vid makten kommer detta att fortsätta att utarma pensionerna

| 28 september, 2020

Pensionsmyndigheten om miljonfusket: ”Hotar förtroendet för hela välfärdssystemet” Anhöriga som tar ut döda släktingars pension och folk som mörkar att de flyttat utomlands. Pensionsmyndighetens specialstyrka stoppar varje år fusk för tiotals miljoner.

Det som kanske var tänkt att bli ett livslångt bedrägeri blir i stället en livslång återbetalning på existensminimum, säger Magnus Rodin, chef för produktionsavdelningen på Pensionsmyndigheten.

Varje år gör Pensionsmyndigheten utbetalningar på runt 350 miljarder kronor. Många miljoner betalas ut felaktigt och myndigheten har därför runt 15 anställda som försöker upptäcka medvetet fusk.

Hittills i år har vi krävt tillbaka 25 miljoner kronor och samtidigt stoppat felaktiga utbetalningar till ett uppskattat värde av 21 miljoner kronor, säger Magnus Rodin.

Min kommentar: Dessa pengar får vi aldrig tillbaka utan man lägger skulden på dom äldre, och att dom blivit för många. Skandal!

Hans Sandin

Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “PÅ FACEBOOK. Hans Sandin: Så länge vi har Stefan Löfven vid makten kommer detta att fortsätta att utarma pensionerna

  1. Dan Astrom

    Bekymrar knappast Löfven för han har nog sin påse med tio silvermynt från något kapitalstinn organisation… ???

Kommentarer är stängda.